WKF: Kata-prosjektet ruller videre

Publisert 02.09.2021

Kataprosjektet har under pandemien gjennomført en rekke digitale treninger. Nå gleder prosjektleder Arne Wallann seg over at man igjen kan ta fatt på fysiske stevner og samlinger, men aller først; digital samling med en av karate-verdenens virkelig store navn.

I tillegg til de digitale treningene, har det vært arrangert mange e-stevner både i Norge og internasjonalt, så det har vært en viss aktivitet. Nå er vi imidlertid i gang igjen med ny frisk etter pandemien og vi ser frem til flere fysiske stevner fremover slik som tidligere, sier prosjektleder Arne Wallann.

Unge utøvere fikk smake på det internasjonale nivået

Tidligere i høst deltok fem unge utøvere i junior EM som ble arrangert i Tampere (FIN), denne erfaringen ga mersmak og laget har nå fått konkrete punkter å jobbe videre med.

Les mer om Norges deltakelse i junior EM her.

Online kickoff med en av verdens beste utøvere

– Prosjektet har lagt en slagkraftig plan for høsten og gleder seg til å sparke i gang sesongen med kata kickoff, helgen 11.-12.september. Denne er riktignok online, men nå som i januar har vi klart å lage et godt program, sier Wallann.

En av instruktørene er selveste Damian Quintero (ESP). For de som ikke kjenner til ham så tok han senest sølv i OL i Tokyo i august. Han har også flere sølv fra VM og utallige gull og sølvmedaljer fra de største internasjonale konkurransene som Premier League og EM. Her bør norske klubber som har interesse for kata kjenne sin besøkelsestid. Treningen er gratis og passer for alle aldre og stilarter.

Meld deg på høstens kata-kickoff her.

Spennende høst i vente

Wallan kan fortelle at det videre utover høsten jobbes mot flere spennende stevner som blant annet årets Norgesmesterskap i oktober og Nordisk Mesterskap som i år skal være på hjemmebane i Stavanger 26.-27. november. Flere klubber planlegger også på internasjonale konkurranser, og vi gleder oss til å følge denne kata-generasjonen videre.

Ønsker du eller din klubb å være med på kata-prosjektet? Kontakt prosjektleder Arne Wallann på arne.wallann(a)gmail.com