Korona-trening: – Stor interesse og oppslutning

Publisert 04.05.2020

Én av de mange klubbene som har gjenopptatt treningsaktiviteten i det siste er Lista Karateklubb. Den aktive fullkontakt-klubben har rundt 100 medlemmer, og var opptatt av å gi disse et godt treningstilbud samtidig som gjeldende retningslinjer for trening skulle følges.

Senpai Gunnar Johan Lundal er en av de faste instruktørene i Lista Karateklubb, og bekymret seg for frafall som en følge av korona-perioden.

– Jeg var, trolig i likhet med mange, svært bekymret for at et langt treningsopphold skulle resultere i frafall av medlemmer, og tok derfor iniativ til å sette i gang organisert utetrening så snart dette ble mulig, forteller Lundal.

Trening i smågrupper

På treningen ble naturen tatt i bruk. Foto: Lista Karateklubb.

På Lundals initiativ har Alcoa-parken i Farsund derfor vært arena for treninger to til tre ganger i uken den siste tiden. Utgangspunktet for treningen var gjeldende retningslinjer med maks 5 personer, inkludert instruktør, per gruppe. Treningen ble også gjennomført med to meters avstand, og har bestått av et fastlagt program med varierende fight-kombinasjoner og renraku som oppvarming, samt kata.

– Vi er jo en kyokushinkai klubb og da er fullkontakt også en del av treningen. Problemet er at det ikke er lett å trene fight med to meters avstand, og dermed måtte furutrestammene i Alcoaparken tas i bruk. Noen såre legger, føtter og knoker har det blitt, men det gjelder å være kreativ, samt innse at det ikke finnes noen snarveier til å bli en god kampsportutøver, forteller en engasjert trener.

Avsluttet med push ups

Hver trening ble avsluttet med en mengde push-ups på knokene på asfalten på parkeringsplassen, for å sikre riktig avstand.

– Selv om det er lagt opp til litt fysisk harde treninger og vårværet på Lista innimellom også har vært småsurt, har det vært stor interesse og oppslutning rundt treningene. Utfordringen har vært at grunnet begrensingen i antall utøvere har ikke alle som ønsker det som fått mulighet til å være med. Men vi i klubben er selvfølgelig opptatt av å følge de retningslinjer som gjelder, og har troen på at jo flere som er flinke til å følge retningslinjene, jo tidligere kan man komme tilbake til normale tilstander, avslutter Lundal.

Vi oppfordrer alle klubber til å komme i gang med sine treningstilbud, og til å følge forbundets retningslinjer for kampsport-trening i koronaperioden.

Forbundets retningslinjer finner du her.

Lykke til!