Fullkontakt: NM 2021 avlyst

Publisert 07.10.2021

Etter en avsjekk med miljøet har fullkontakt-komitéen i karateseksjonen besluttet å avlyse årets Norgesmesterskap. Nå ser de frem mot NM-veka i Bergen neste år.

– Vi ser at det under korona-perioden har vært svært få som har kunnet trene i tilstrekkelig grad for å kunne bli klare til å gå fullkontakt allerede i år. Derfor blir det av sikkerhetsmessige årsaker ikke forsvarlig å avholde fullkontaktklasser under årets NM, sier Torbjørn Amundsen, leder i fullkontakt-komitéen.

– Det ville ikke være et fullverdig fullkontakt NM om vi kun skulle arrangert klasser med begrensning og derfor velger vi med tungt hjerte å avlyse årets Norgesmesterskap, fortsetter Amundsen.

Et knippe norske utøvere har fått internasjonal matching og bemerket seg i utlandet den siste tiden, med blant annet gull i KWF EM tidligere i høst. Fullkontakt-komitéen mener at forskjellene blir for store.

Ser frem mot neste NM

Selv om årets NM er utsatt, er det kun få måneder igjen til neste års store høydepunkt: Felles Karate NM under NM-veka i Bergen, mars 2022.

NM-veka er et felles prosjekt mellom idrettsforbundet og NRK, hvor statskanalen ønsker å fremme de idrettene som ikke får så mye mediedekning i Norge. Et utvalg av finalene i karate NM 2022 vil også vises på NRK, så her er det muligheter for fantastisk eksponering for fullkontakt karate til et bredt publikum.

– Nå gleder vi oss stort til å samle karate-familien til et felles NM igjen, med vakre Bergen som vertskap. Lokale klubber innen grenene WKF, Shobu Ippon og fullkontakt oppfordres til å bli med på NM-festen gjennom bidrag både på og utenfor matta, sier leder i karateseksjonen, Arild Kolstad.

Søker arrangørklubb

Norgesmesterskapet i karate under NM-veka i 2022 søker arrangørklubb. Er det din klubb som får æren av å arrangere dette mesterskapet?

Send din søknad her.