Åpen kick off-samling i Oslo

Publisert 10.01.2017
Redigert 18.01.2017

Norges Kampsporforbund – Karate Seksjonen inviterer til åpen kick off-samling i Oslo 3.-5. februar 2017.

Alle utøvere i karate uavhengig av stilart ønskes velkommen til å delta på trening i kumite og kata under kick off-samlingen. Det vil gås etter WKF-reglementet.

STED og TID

Samlingen avholdes i Oslo helgen 3.-5.februar. Mer detaljert program finnes vedlagt.

Fredag Kl. 18.00 – 22.00 Ullevål Stadion møterom 2004 (kantinen)
Lørdag Kl. 09.00 – 18.00 Bjølsenhallen, Moldegata 7, Oslo (liten hall)
Søndag Kl. 10.00 – 18.00 Bjølsenhallen, Moldegata 7, Oslo (stor hall)

 

LÆRE AV HVERANDRE

Hensikten er å lage en nasjonal arena hvor konkurranseutøvere i Norge skal møtes og lære av hverandre. Samtidig ønsker landslagsledelsen, sammen med dommere, å informere om hva som oppleves som internasjonale suksesskriterier.

KUMITE

Kumiteutøvere inviteres til å trene sammen med karatelandslaget denne helgen, under ledelse av svært kompetente trenere. Trenerne har mye å tilføre det norske karatemiljøet. Kumiteutøverne vil få trene kumite, matche andre utøvere, få feedback fra dommere og mulighet til å stille spørsmål. Det er ønskelig at utøvere som deltar har erfaring med konkurranse.

Landslagstrener Wayne Otto vil holde treninger i kumite for utøvere i alderen 11-13 år, sammen med Morten Alstadsæther. Her får unge utøvere muligheten til å lære mye nytt, samtidig som de kan vise seg frem. Det kreves ikke av utøverne i denne alderen at de har konkurrert tidligere.

For dommere, konkurranseutøvere og andre interesserte blir det regelgjennomgang og workshop fredag 3.februar. Det hele ledes av Robert Hamara som i en årrekke har vært internasjonal dommer og som nå er valgt inn i den svært viktige rollen som sekretær for dommerkomiteen i WKF.

Fredag blir det også gjennomgang av det videre landslagsopplegget ved landslagstrener Wayne Otto, Morten Alstadsæther og NKFs Raik Tietze. Se vedlagte tidsskjema.

Det arrangeres Østlandscup 1 i karate samme helg, og det er lagt opp til at utøvere og dommere skal rekke å delta på begge arrangementene. Vi oppfordrer alle til å være med.

KATA

Alle konkurranseutøvere i kata er velkommen til kick off-samlingen. Klubb- og stilartstrenere oppfordres å delta på denne samlingen da trenernes innspill vil bidra til å legge grunnlag for kriterier for uttak i kata til Nordisk mesterskap, EM og VM i tiden fremover. På denne samlingen vil katautøverne få trene kata, matche andre utøvere, få feedback fra dommere og mulighet til å stille spørsmål. Treningene i kata ledes av en tidligere verdensmester i kata lag. Det er ønskelig at utøvere som deltar har erfaring med konkurranse.

Det arrangeres Østlandscup 1 i karate samme helg, og det er lagt opp til at utøvere og dommere skal rekke å delta på begge arrangementene. Vi oppfordrer alle til å være med.

PRIS OG PÅMELDING

Program legges ut og påmelding gjøres på www.sportdata.org. Det koster kr 300,- for hele helgen og faktura sendes til utøvers klubb i etterkant. Avgiften skal dekke leie av hall, samt transport av matter og utstyr. Helgen er gratis for trenere og dommere. Påmelding gjøres av klubben.

Påmeldingsfristen er 27. januar.

 

OVERNATTING, REISE OG TRANSPORT

Deltakere/klubber er selv ansvarlig for å booke overnatting. NKF har avtale med Nordic Choice Hotels og anbefaler overnatting på et av deres hoteller.

Deltakere/klubber står selv for booking av reise og transport denne helgen.

 

INSTRUKTØRER

Under leiren vil både instruktører innhentet fra Tyskland og forbundets egne ressurser bidra.

Fra Tyskland kommer fire velmeritterte utøvere for å holde ulike økter.

Jonathan Horne, kumite
Seks gull, flere sølv og bronse fra EM. Sølv i European Games To gull i World Games Et sølv og en bronse i VM

Noah Bitsch, kumite
Ett gull, ett sølv og en bronse fra EM. Sølv i World Games Flere bronse og sølv fra VM

Jana Bitsch, kumite
Ett sølv fra EM og en bronse fra VM

Sophie Wachter, kata
Sølv fra EM (lag) Gull fra VM (lag)

Wayne Otto, kumite
Flere ganger gullvinner i VM og EM, samt oppført i Guinness Rekordbok for å være den mestvinnende karateutøveren i verden. I 2012 ble han landslagstrener for det norske landslaget, og i 2016 flyttet han til Oslo for å trene laget på fulltid.

Morten Alstadsæther, kumite
To gull i EM, sølv i VM, gull i EM lag, 11 NM-gull. Landslagstrener og landslagsleder for det norske landslaget i flere år.

Mange meritterte instruktører kommer til Oslo under Kick Off-samlingen

Relaterte linker

TIDSSKJEMA KARATE KICK OFF 2017
Karate Kick Off OL2020 – en kjempesuksess!
Kick Off Karate OL2020