Lyst på faglig påfyll denne våren?

Publisert 11.03.2022
Redigert 06.03.2023

Om du ønsker å benytte våren til å opparbeide deg enda mer kompetanse, oppfordrer vi deg til å ta en titt på forbundets kurskalender. Her finner du muligheter til å oppdatere deg, enten du er trener eller ung leder.

Norges Kampsportforbund oppfordrer alle våre klubber til å gjøre seg kjent med alle kompetansehevende verktøy som tilbys gjennom forbundet. Blant disse verktøyene finner du forbundets kurs, som alle legges inn i forbundets kurskalender. Denne våren arrangeres det blant annet lederkurs for ungdom, samt digitale trenerkurs.

Lederkurs for ungdom

Våren 2022 samarbeider Norges Kampsportforbund, Norges Motorsportforbund og Norges Klatreforbund om Lederkurs for ungdom. Dette er et tilbud for unge i alderen 15 til 26 år som er medlemmer i en klubb tilknyttet enten Norges Kampsportforbund, Norges Motorsportforbund eller Norges Klatreforbund.  

Lederkurs for ungdom går over to helger. Begge gjennomføres i Oslo.

Påmelding gjøres i idrettskurs, via forbundets kurskalender. NB! Deltakere må delta på begge kurshelgene – derfor ligger det kun ett kurs inne i vår kalender, og deltakere må melde seg på via denne. I kurskalenderen finner du også en oversikt over ulike deler i det faglige programmet

Ved spørsmål kan du ta kontakt med Ingrid Botslangen Frantzen, vikarierende utviklingskonsulent i Norges Kampsportforbund. Ingrid kan nås på epost: ingrid@kampsport.no og telefon 41544697.

Trenerkurs våren 2022

Det er tidligere vedtatt krav om at én person skal ha trenerlisens i klubber med flere enn 50 medlemmer eller der flertallet av medlemmene er barn og unge. Kravet for å oppfylle/få tildelt trenerlisens er gjennomført og godkjent trener 1- eller 2-utdanning etter 2007. 

Kravet skulle opprinnelig tre i kraft 1. januar 2020, men forbundsstyret utsatte på sitt møte i desember kravet til 1. januar 2022.

Forbundet ønsker å tilrettelegge for at klubbene skal kunne innfri kravet om trenerutdanning på smidigst mulig vis. Denne våren arrangeres det derfor digitale kurs på følgende datoer:

Hvis din klubb ikke har anledning til å delta på noen av de planlagte kursene, er det mulig å bestille kurs gjennom administrasjonen. Vi oppfordrer klubber i lokalmiljøet til å samarbeide om bestilling på trenerkurs, og til å ta kontakt med administrasjonen for å få bistand i prosessen med å innfri kravene. Administrasjonen kan kontaktes på post@kampsport.no.