Julehilsen fra NKF-presidenten

Publisert 22.12.2023

Kjære idrettsvenner

Nok et aktivt og innholdsrikt idrettsår nærmer seg 2024.

Det har vært stor idrettslig aktivitet både for barn og voksne gjennom hele året. Mange store og små samlinger og konkurranser i våre over 20 idretter, har vist genuin idrettsglede og engasjement blant våre medlemmer.

Flere idretter har hatt rekordstor deltakelse i år, noe som er svært gledelig etter tøffe år med pandemi. Blant noen av mange høydepunkter som kan nevnes er:
Shobu Ippon arrangerte sitt første stevne med egne para-klasser i kata, godt oppmøte under årets  NM i kendo, beste deltakertall på 6 år i taekwondo WT under Norgescup-stevnet i Drammen, Østlandscup i sportskarate kunne også skilte med deltakerrekord etter pandemien og muay thai gjennomførte et svært vellykket Norgesmesterskap med fullsatte tribuner i Oslo.

I tillegg tok også toppidretten flere offisielle mesterskapsmedaljer med VM-bronse i taekwondo til Mari Romundset Nilsen, sølv i European (Olympic Games) til Richard Ordemann og en gledelig bronse til Huseyn Abaszada i Brazilian Jiu-Jitsu under JJIFs Europamesterskap.

Frivillige og engasjerte foreldre og støttespillere har sterkt bidratt til at vi får vist våre idretter. Derfor ser jeg det som særdeles viktig at våre medlemmer får drive med sine aktiviteter, og blir skjermet for uoverensstemmelser grunnet politisk spill og maktkamp i kulissene.

I administrasjonen er det svært stor aktivitet. Vår nye Generalsekretær Kim Eilertsen har siden inntredelsen 1. januar, vist seg å være den innertieren vi håpet på. Hans aktivitetsmønster forteller at døgnet har mer enn 24 timer.

I løpet av høsten har vi jaktet på en ny sportssjef. Det meldte seg mange godt kvalifiserte kandidater, noe som førte til at det ble gjennomført flere intervjurunder. Sluttresultatet ble at NKF sin nye sportssjef heter Kim Gibson som kommer fra egne rekker. Jeg både tror og håper at NKF nok en gang har skutt en innertier.

Til slutt vil jeg takke alle tillitsvalgte fra klubb til forbundsstyre for en utrettelig innsats som gjør at våre medlemmer får utøve sine aktiviteter.

En stor takk går også til alle i administrasjonen som utrettelig arbeider for å gjøre hverdagen lettest mulig for våre medlemsklubber.

 

Ønsker dere alle en fredfull og rolig julehøytid.

Øyvind Andreassen
President, Norges Kampsportforbund