Historisk EM-bronse i Brazilian Jiu-Jitsu til Norge!

Publisert 26.11.2023
Redigert 28.11.2023

Pressemelding
Norge deltok med fire utøvere under årets europamesterskap i Ju-Jitsu, som ble arrangert fra 23.-25. november i den kroatiske hovedstaden Zagreb. Huseyn Abaszada (32) fra Oslo ble historisk da han som tidenes første nordmann tok EM-medalje herrenes -69kg i jiu-jitsu-gren, tilsvarende Brazilian Jiu-Jitsu.

Abaszada som representerer Oslo Karate Klubb gikk gjennom 7 tøffe kamper på veien til sin og Norges første offisielle EM-bronse i Brazilian Jiu-Jitsu (6 seire, 1 tap). Det ble til slutt en svært nervepirrende kamp mot israelske Yarin Chikri i bronsefinalen som han tapte mot i 1 kamp, og fikk en god revansj. Og  sikret bronsemedaljen i en klasse som talte 23 utøvere. Bjørn Strøm Larsen fra Trondheim Ju jitsu klubb gikk i klassen -94 master 2 som er en klasse fra 40 til 49 år. Han vant første kamp og tapte kamp nr 2, og sikret en sølvmedalje til Norge.

Fra sentrum kampsport kubb i Sarpsborg deltok Andre Lund og Mohammed Ahmed som ikke nådd helt opp, tøffe innledende matcher gjorde at de røy ut denne gangen. Fra Trondheim Ju Jitsu klubb deltok Johannes Selnæs som også møtte hard motstand i innledende kamper og nå nådde ikke helt opp. Lasse Bråthe var med som lagleder og coach.

Kjent profil

– Huseyn er en kjent figur i det norske kampsportmiljøet og har en lang merittliste innen andre BJJ-organisasjoner, samt gått kamper i Mixed Martial Arts (MMA). Det er svært gledelig at en profil som ham deltar i dette EM og tar en historisk medalje for Norge. Å måtte vinne seks kamper på veien til en mesterskapsmedalje er svært imponerende og vitner om en stor prestasjon, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Se stevnetreet fra klassen til Abaszada her.

Offisielt EM

Europamesterskapet ble arrangerte av Ju-Jitsu International Federation (JJIF) som er det internasjonalt godkjente forbundet for utøvelse av Ju-Jitsu-grener av GAISF. Det finnes flere organisasjoner som også organiserer stevneaktivitet i innen tilsvarende grener, men det er altså JJIF som er det internasjonalt anerkjente særforbundet som norsk idrett gjennom Norges Kampsportforbund har sitt medlemskap i.