Taekwondo: VM-bronse til Mari Romundset Nilsen

Publisert 30.05.2023
Redigert 31.05.2023

Pressemelding
Mari Romundset Nilsen tapte knepent mot Julyana AL-Sadeq fra Jordan i semifinalen. Til tross for dette kan landslagutøveren fra Aure Kampsportklubb stå stolt på pallen, med bronse medaljen rundt halsen.

Etter å ha vunnet mot både Vietnam og USA i de to innledende rundene, og kvartfinalen mot italienske Natalia D`Angelo, var det klart for semifinale. Selvom poengsummen var jevn gjennom hele kampen, måtte Mari se seg slått av den jordanske jenta Julyana AL-Sadeq, som er rangert som nummer to i verden.

Mari er rangert som nummer 30 i verden.

Historisk bronse medalje

– Mari har all grunn til å smile stort, sier Sportssjef i Kampsportforbundet, Dag Jacobsen. – Ikke bare er det en kjempe bragd å ta medalje i en så stor konkurranse som VM, men det er også den første medaljen vi har tatt i et VM siden 2009, da Nikolina Kursar tok bronse medalje i København.

Stolte landslagstrenere

– Det er mange følelser i luften akkurat nå, men jeg er kjempeglad og stolt over Mari. I dag har hun hatt en fantastisk prestasjon. Hun har gått veldig gode kamper mot utøvere med et skyhøyt nivå. Mari utfører handlingene med selvtilitt og i det nøyaktige øyeblikket. Mari er veldig ung, og jeg er sikker på at denne medaljen vil gi henne mye selvtillit til å fortsette å forberede utviklingen, sier landslagstrener Jose Rosillo.

– Personlig kan jeg ikke føle meg lykkeligere. Jeg begynte å jobbe som landslagstrener for litt over et år siden, og dette er min første VM-medalje som trener. Jeg vil takke landslagstrener Ramos og Norges Kampsportklubb for tilliten dere har gitt meg. Vi jobber veldig hardt for å heve nivået til alle utøverne våre. Det er ikke noe triks i ermet, men hardt arbeid, disiplin og ydmykhet, avslutter en tårevåt Rosillo.

50 års jubileum

I forbindelse med World Taekwondo sitt 50 års jubileum ble det arrangert en galla på åpningsdagen, Golden Jubilee Gala Adwards. Årets VM, som arrangeres i Baku i Azerbaijan, er historisk stort, da det deltar nærmere 144 nasjoner. World Taekwondo startet med 17 medlemsnasjoner og har per. dags dato 213 medlemsnasjoner.

Vi ønsker å takke Summit 2024 og sponsorer innad i prosjektet, for deres uvurdelige støtte i denne viktige satsningen.

I morgen, onsdag 31.mai, er det Richard Ordemann som skal ut i ilden. Karoline Gjelsvik og Sebastian Thune konkurrerer lørdag 4. juni.