Krav om trenerutdanning: Husk påmelding til digitalt trenerkurs

Publisert 25.03.2022

I vår arrangeres det digitalt Trener 1-kurs. Kurset gjennomføres via Zoom 02.-03. april, og påmelding gjøres via forbundets kurskalender.

Påmelding til kurset gjøres her. Du kan melde deg på frem til 02. april.

Anerkjennelse av kompetanse

Trenerutdanningen skal utgjøre et kvalitetsstempel og en fjær i hatten for den aktuelle treneren og klubben, og er en anerkjennelse av vedkommendes kompetanse. Det er tidligere vedtatt krav om at én person skal ha trenerlisens i klubber med flere enn 50 medlemmer eller der flertallet av medlemmene er barn og unge. Kravet for å oppfylle/få tildelt trenerlisens er gjennomført og godkjent trener 1- eller 2-utdanning etter 2007. 

Kravet skulle opprinnelig tre i kraft 1. januar 2020, men forbundsstyret utsatte på sitt møte i desember kravet til 1. januar 2022. Det er derfor nå viktig at klubbene prioriterer å gjennomføre utdanningen i løpet av de kommende månedene.

Praktisk info

De digitale trenerkursene vil foregå på programmet Zoom. Man trenger PC/mac (helst ikke iPad eller lignende), webcam, mikrofon og headset. Dette blir brukt til gruppeoppgaver, og for at man får kommunisert under kurset.

Alle planlagte kurs finner du i forbundets kurskalender. Kalenderen oppdateres fortløpende med eventuelle tillegg og endringer. Her finner du også mer detaljert informasjon om kursets innhold, samt fakturering.

Mulighet for å bestille kurs

Hvis din klubb ikke har anledning til å delta på noen av de planlagte kursene, er det mulig å bestille kurs gjennom administrasjonen. Vi oppfordrer klubber i lokalmiljøet til å samarbeide om bestilling på trenerkurs, og til å ta kontakt med administrasjonen for å få bistand i prosessen med å innfri kravene.

Ved spørsmål vedrørende kravene, hvorvidt disse er innfridd, eller henvendelser vedrørende bestilling av kurs, kan administrasjonen kontaktes på post@kampsport.no