WKF kumite: Husk å søke om å bli vurdert for uttak til OL-kvalifisering

Publisert 02.02.2021

Norge har kun én mulighet til å kvalifisere seg til sommer-OL i Tokyo, og det er å ta medalje i OL-kvalifiseringen i Paris i juni 2021. Kvalifiseringsstevnet gjelder både kata og kumite. Vi minner om at utøvere må søke om å bli vurdert for uttak til kvalifiseringsstevnet innen 5. februar.

I kvalifiseringsstevnet kan Norge kun delta med én utøver pr. OL-klasse. Det er landslagstreneren i samarbeid med sportssjefen som tar ut laget.

Gjeldende kriterier

For å bli vurdert for uttak til OL-kvalifiseringen for kumite har Norges Kampsportforbund utarbeidet nedenstående kriterier. Informasjon om uttak til kvalifiseringsstevnet for kata offentliggjøres innen kort tid.

 • Alle utøvere som ønsker å bli vurdert må delta på et antall treninger og samlinger i Oslo frem mot OL. Disse vil bli bestemt av, og er i regi av, landslagsledelsen. Antall treninger og treningstider blir kunngjort under eget møte med utøvere.
 • For utøvere som er ranket topp 100:
  1. Utøvere som vil bli vurdert må delta på Premier League-stevner
  2. Premier League-stevnene som tas med i evalueringen er:
   1. PL Lisbon (februar)
   2. PL Baku AZE (mars)
   3. PL Rabat/Morocco (april)
 • For utøvere som ikke er ranket topp 100
  1. Utøvere som ikke er ranket topp 100 må delta i minst 3 stevner for å kunne bli evaluert.
  2. Det er per i dag ingen Serie A- og kun 1 Grand Prix-stevne på kalenderen. Derfor foreslås andre evalueringsstevner. Vi vet ikke om disse stevnene blir gjennomført, eller hvordan nivået på stevnene vil være. Det er dog et krav om at man må ha konkurrert noe før man kan bli evaluert for uttak. Oversikt over evalueringsstevner finner du her.
 • Etter deltagelse på ovennevnte stevner må nedenstående stevneskjema fylles ut. Utfylt skjema sendes til raik@kampsport.no senest to dager etter stevnet. Tracking form finner du her.
 • Utøvere vil bli vurdert etter følgende kriterier:
  1. Prestasjoner i Premier League
  2. Prestasjoner i andre stevner
  3. Rankingpoeng, både WKF og OL-standings
  4. Innsats, fremgang og oppmøte under treninger
  5. Evnen til å jevnt score poeng på høyt nivå 
  6. Mental og fysisk styrke 

Vi kommer til å ta korona-situasjonen med i våre evalueringer mtp. reise til stevner etc. Vi presiserer allikevel at det er vanskelig å vurdere utøvere som ikke har konkurrert i over 1 år for uttak.

Uttak

Det første (brutto-)uttaket til OL-kvalifiseringen offentliggjøres etter Premier League-stevnet i Baku i mars. På dette tidspunktet vil det bli tatt ut et bruttolag bestående av alle som er med i den videre vurderingen frem mot selve OL-kvaliken. Dette blir også laget som blir evaluert for deltakelse i senior-EM.

Det endelige uttaket gjøres i april/mai 2021, sammen med uttaket for senior-EM.

Siste og endelige ord vedrørende uttak har landslagstreneren, basert på egne evalueringer, men uttaket vil gjøres i samarbeid med sportssjefen.

Alle utøvere som blir tatt ut, forplikter seg til å:

  1. Følge landslagets opplegg og trene sammen med landslaget til de avtalte tider.
  2. Følge landslagets spilleregler.
  3. Akseptere landslagstreneren som coach i OL-kvalifiseringsstevnet og ved eventuell OL-deltakelse.

Ovennevnte forpliktelser gjelder allerede fra evt. uttak til bruttolaget. Alle som ønsker å bli vurdert for uttak må fylle ut nedenstående skjema. Frist: 5. februar.

Oops! We could not locate your form.