Rekordstort karate-VM

Publisert 25.10.2016

Denne uken reiser tre norske karateutøvere til Østerrike for å delta i VM i karate. Forrige VM ble det norsk sølv til Gitte Brunstad, som også denne gangen er i den norske troppen.

For to år siden tok Gitte Brunstad sølv i karate-VM etter store prestasjoner på matta. I år skal hun igjen representere Norge under verdensmesterskapet, som i år har rekordstor deltakelse. Mye av grunnen til den store oppslutningen om internasjonale karatestevner den siste tiden skyldes at karate blir del av OL-programmet i 2020. Gitte har tidligere takket klubben sin for sitt høye nivå innenfor karate, men fra august i år ble hun også del av fulltidslandslaget som trener hver dag sammen med landslagstreneren i Oslo.

Gitte uttalte allerede i 2014 at hun hadde som målsetting å gjøre det bra i VM 2016. Nå får hun muligheten til nettopp dette sammen med de to Stavangerjentene, Bettina Alstadsæther og Lotte Andersen som også er tatt ut til å representere Norge. Mesterskapet holdes i Linz i Østerrike 25.-30.oktober, hvor 1024 utøvere fra 118 nasjoner skal konkurrere om å bli verdens beste i karate.

God oppkjøring

De tre norske jentene har fått en god VM-oppkjøring, med internasjonale prestasjoner. Gitte tok medaljer i et internasjonalt stevne i Polen forrige uke, Lotte tok medalje i Japan tidligere denne måneden etter å ha trent med det japanske landslaget, og Bettina tok medaljer i åpent stevne i Tyskland. Som en siste innspurt skal de tre ha pre-camp i Oslo denne uken med utøvere fra flere nasjoner. Med denne oppkjøringen bør det ikke være umulig for de norske utøverne å nå målet om medaljer i VM.

Jentene skal konkurrere i individuelle klasser og som lag under VM. Sammen med dem reiser landslagstrener Wayne Otto, som nå bor fast i Oslo for å følge opp landslaget.

Det norske laget består av

Gitte Brunstad, Mizuchi Karateklubb, klassen – 68 kg
Bettina Alstadsæther, Stavanger Karateklubb, klassen – 55 kg
Lotte Ørbæk Andersen, Stavanger Karateklubb, klassen + 68 kg

Det blir live-sending fra VM på WKFs nettsider.