Karatelandslag på fulltid

Publisert 15.09.2016
Redigert 16.09.2016

Det nyopprettede fulltidslandslaget i karate startet sine treninger på Hasle i Oslo denne uken.

Karatelandslaget startet denne uken sine daglige treninger i Oslo. Flere økter om dagen med både karatetrening, skadeforebyggende trening og fysisk trening står på planen for de tre heltidsutøverne. Sammen med seg har de landslagstrener Wayne Otto, som nå har flyttet til Oslo med familien sin for å daglig følge opp laget.

I taekwondo har det i flere år vært et fulltidslandslag. Oppstarten av fulltidslag også i karate har bakgrunn i at karate i 2020 er OL-gren under lekene i Tokyo. OL-kvalifisering er også det store målet for karatelandslaget. Underveis vil det være mange delmål, som deltakelse i EM, VM og Premier League-stevner.

De tre fulltidsutøverne på laget er bosatt i Oslo, og har fått tilbud om å bo i en felles leilighet. Per i dag består laget av følgende personer

Tommy Kamhaug, Sarpsborg Karateklubb
Ismail Bellemkhanate, Mizuchi Karateklubb
Gitte Brunstad, Mizuchi Karateklubb

De tre er plukket ut etter en lang søknads- og vurderingsprosess.

I tillegg til fulltidslaget finnes et high school-lag for utøvere som går på videregående skole. Utøverne på dette laget kan komme å trene med fulltidslaget så ofte de ønsker. Utøvere i stammen, altså utøvere i en rekrutteringsgruppe, blir også invitert med på treninger med landslaget. Fra oktober skal landslagstrener Wayne holde onsdagstreninger for stammen, slik at han kommer enda tettere på utøverne.

Fulltidslandslaget er i full gang med forberedelser til Premier League-stevne i Tyskland i slutten av måneden, og til VM i oktober.