Presisering vedrørende karate-begrepet

Publisert 20.12.2017
Redigert 21.12.2017

På bakgrunn av tilbakemeldinger fra våre medlemmer vedrørende forbundsstyrets vedtak angående karate-NM ønsker Norges Kampsportforbund å presisere at WKF ikke har monopol på betegnelsen karate.

Det er imidlertid nå demokratisk lovregulert av og for medlemslandene at karate-begrepet i mesterskapssammenheng kun skal benyttes innenfor WKFs konkurranseregler. Dette innebærer at VM, EM og NM kun kan avholdes innenfor WKFs regelverk.

WKF-dommere får ikke delta i andre mesterskap der WKFs regler ikke benyttes, men kan fortsatt delta på arrangement under annet konkurransereglement så lenge disse ikke utgir seg for, eller kan forveksles med, offisielle WKF-mesterskap. For Kampsportforbundets del betyr dette at alle som driver med karate i en eller annen form er velkommen på NM i karate. I tillegg kan de avholde egne stevner innenfor andre regelverk, men da ikke et NM i karate.

Ønsker å tilrettelegge

Norges Kampsportforbund organiserer alle som driver med våre tilsluttede kampsporter, uavhengig av stilartstilhørighet.

– Vi understreker derfor at alle har like rettigheter på arrangementer, tilskudd, trenerkurs og demokratiske arenaer. Gjennom forbundsstyrets vedtak har man lagt til rette for NM også for de som driver med fullkontakt og shobu ippon, men da uten å bruke begrepet karate, av hensyn til WKFs lover, presiserer Trond Søvik, generalsekretær i Norges Kampsportforbund.

Alt av bakgrunnsinformasjon i saken, inkludert Forbundsstyrets vedtak og WKFs lovregulerte direktiv, finner du her.