Følg finalene i NKFs første e-stevne i kata!

Publisert 03.06.2020

Korona-pandemien har gjort at idretten må tenke nytt med tanke på oppfølging og utvikling av utøvere, coacher, dommere, stevnearrangører og klubber. En del av utviklingen er lansering av e-stevner, og Norges Kampsportforbunds aller første e-stevne i kata er godt igang. Vi oppfordrer alle kampsport-entusiaster til å følge finalene i e-stevnet fra kl. 12:00 i dag, 03. juni.

Digitalisering av konkurranser er en irreversibel del av utviklingen innen idretten. E-stevner forvandler måten å konkurrere på, og kan avvikles enklere og mer kostnadseffektivt enn fysiske stevner. Internasjonalt har det de siste månedene blitt avholdt flere store e-stevner i wushu, karate og taekwondo – og våre dyktige norske utøvere har tatt medaljer i flere av disse stevnene.

Følg finalene via Sportdata.no

Totalt er over 60 utøvere påmeldt dette kata-pilotstevnet, hvor deltakelse er gratis.

Stevnet gjennomføres ved at utøvere sender inn film av gjennomført kata/mønster, som vurderes av dommere i henhold til gjeldende regelverk. Utøvere som går videre til neste runde informeres om dette per epost, og har deretter 24 timer på seg til å filme neste kata/mønster. Mer informasjon om praktisk gjennomføring finner du her.

Alle filmer publiseres fortløpende via trekningsskjemaet, og finalene kan følges fra kl. 12:00 03. juni.

Du kan følge konkurransen på nett ved å klikke på hver enkelt klasse under «Draws». Ved å deretter klikke deg videre på utøvernavnene vil du få opp de innsendte utøvere-videoene av kataene.

Kjærkomment konkurransebidrag

WKF-grenkomiteen startet i 2019 et satsingsprosjekt for kata, for å øke kompetansen på kata i Norge, samt forberede utøvere som ønsker å gå kata i konkurranser.

Én av klubbene som har fokus på sine unge og satsende kata-utøver er Vestnes Varfjell Kampsport, og åtte av klubbens utøvere er påmeldt e-stevnet. Klubben melder via epost til Norges Kampsportforbund om positive tilbakemeldinger fra foreldrene til påmeldte utøvere, som forteller at e-stevner gir en kjærkommen mulighet for fortsatt fokus på konkurranse, og at det er positivt at konkurranser nå også blir mer tilgjengelig for alle som ønsker å delta.

– Vi i grenkomiteen ønsker alle utøvere og dommere lykke til, sier WKF-grenkomiteens leder Espen Nordal.

Emne: ,