Dømmer i European Games

Publisert 28.06.2019

Denne helgen arrangeres European Games i Minsk. Deltakelse i mesterskapet krever målrettet arbeid også for dommere, og Robert Hamara fra Sakura Karate Klubb i Oslo har fått æren av å dømme i mesterskapet for andre gang. 

European Games er et stort mesterskap med 4 000 utøvere. Disse kommer fra 50 nasjoner, og konkurrerer i 23 disipliner i 15 forskjellige idretter. Innen karate deltar Bettina Alstadsæther fra Stavanger Karate Klubb, som konkurrerer i klassen kumite damer -61kg.

Kun for de beste

– European Games har det samme formatet som OL i Tokyo i 2020. Det er derfor kun 10 utøvere i hver klasse, og både kata og kumite er representert, forteller Øistein Haagensen i Norges Kampsportforbunds WKF-grenkomité.

Kun 24 dommere har blitt tatt ut til å dømme under karate-konkurransene. Haagensen er fornøyd med norsk representasjon også blant dommerstanden for karate.

– Det er en stor ære å få dømme i så store mesterskap. På dette nivået er det kun de beste som får delta både av utøvere og dommere, og vi ønsker Robert Hamara lykke til med dommerarbeidet i helgen!