Klar for European Games: Karate-utøver Bettina Alstadsæther fra Stavanger representerer Norge  

Publisert 16.05.2019

Olympiatoppen har nå offentliggjort hvilke norske utøvere som skal representere Norge i European Games i Minsk i juni. I den norske troppen finner vi Stavanger-kvinnen Bettina Alstadsæther (26). Alstadsæther er en av flere norske karate-utøvere som satser på å kvalifisere seg til OL i 2020. Seier i Minsk neste måned vil sikre OL-billett for Stavanger-kvinnen.

Kun eliten deltar

Alstadsæther, som representerer Stavanger Karate Klubb, skal konkurrere i klassen kvinner – 61 kilo. European Games arrangeres hvert fjerde år av den europeiske olympiske komiteen (EOC). Arrangementet er et sommer-OL for Europa, og det er Olympiatoppen som tar ut laget.

– Å få delta i European Games gir Bettina Alstadsæther og Norge en kjempemulighet, siden vinnerne av klassene i Mink får delta i sommer-OL i Tokyo 2020, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Tøffe kvalifiseringskrav

– Kvalifiseringskravene for å delta i Tokyo er kjempetøffe. I dag trener over 100 millioner utøvere fra 179 land karate. Av disse er det kun 10 utøvere i hver klasse som får delta i OL. Nåløyet er dermed trangt, men å kvalifisere seg er ikke umulig, forklarer Jacobsen.

Det første Europeiske Games ble arrangert i Baku i 2015, og Alstadsæther deltok også i dette stevnet. Det er klar fordel at Alstadsæther har deltatt i European Games tidligere, melder sportssjefen.

– Alstadsæther vet hva hun går til, og kan nå bruke tiden frem til konkurransen i Minsk til å trene målbevisst, avslutter Jacobsen.