Delegasjon fra kampsportforbundet til WKF-kongressen

Publisert 24.10.2022

I forbindelse med junior VM i karate som arrangeres i Tyrkia denne uken, holder World Karate Federation (WKF) en ekstraordinær kongress.

Under kongressen i Konya vil forsamlingen gjøre et permanent vedtak rundt tildeling av norsk medlemskap i WKF, der Norges Kampsportforbund ble suspendert tidligere i år.

Kommer for å fremme sin sak

Den norske delegasjonen bestående av medlemmer fra genkomitéen for sportskarate som reiser til Tyrkia synes det er viktig å fremme sitt syn på saken, selv om man regner med at utkastelsen vil gjøres permanent.

– Deltakelsen på kongressen vil, selv om håpet om å få omgjort avgjørelsen er lite, være en viktig del av den videre kampen for å få tilbake WKF-medlemskapet for Norges Kampsportforbund, sier Arild Kolstad i karateseksjonen.

Store deler av det norske karate-miljøet, også innen såkalt sportskarate er organisert i Norges Kampsportforbund og gjennom det Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité. Under helgens Norgesmesterskap deltok det 21 klubber, samt en rekke utøvere som stilte nøytralt.

Emne: ,