Rent Idrettslag – Husk resertifisering

Publisert 19.04.2023

Norges Kampsportforbund oppfordrer alle klubber til å registrere seg som Rent Idrettslag. Vi gjør oppmerksom på at sertifiseringen bare gjelder i to år. Om det er to år siden din klubb registrerte seg er det derfor på tide med resertifisering.

Rent Idrettslag er et nettbasert verktøy som gir klubben muligheten til å sette opp mål og tiltak for forebyggende arbeid.

30 prosent av forbundets klubber som er registrert som Rent Idrettslag vil miste sin status som Rent Idrettslag før 1. mars, da det er over to år siden registrering. For disse klubbene er det derfor nå på tide med en resertifisering.

Må registreres for å søke tilskudd

Norges Kampsportforbund lanserte i 2021 en ny, felles og behovsprøvd tilskuddsordning. Ordningen innebærer en økning av tilgjengelige midler for klubbene sammenlignet med de tilskuddsordninger noen av seksjonene har hatt.

For å kunne søke tilskudd gjennom ordningen må klubben være sertifisert Rent Idrettslag. Vi oppfordrer derfor alle klubber som planlegger å søke tilskudd senere i år til å registrerer seg som Rent Idrettslag allerede nå.

Stevnearrangører må registrere seg

Registrering av ny profil gjøres lett på www.rentidrettslag.no. Norges Kampsportforbund er Rent Særforbund, og for å styrke antidopingarbeidet har vi innført at alle klubber som skal være stevnearrangør må være Rent Idrettslag.

Norges Kampsportforbund oppfordrer også alle våre utøvere til å ta e-læringsprogrammet, Ren Utøver, uansett hvilket nivå man er på.

Rent senter

Forbundet oppfordrer også alle utøvere på landslag, rekrutteringslag eller under kontrollert utvikling til å trene på Rent Senter, hvis de skal trene på et treningssenter. Rent Senter betyr at senteret har et forebyggende antidopingprogram på kompetanseheving, informasjon og muligheter for dopingkontroll.   Oversikt over alle treningssentre som har status som Rent Senter finner du her.

NB! Det er gratis å få foredrag fra Antidoping Norge ut til din klubb. Henvendelser kan sendes post@antidoping.no.  I henvendelse må dere oppgi klubbnavn, samt alder og antall på de dere ønsker foredrag for.