Wushu: Utviklingslaget med sterke prestasjoner i Czech Open

Publisert 16.05.2022

Denne helgen deltok tre norske wushu-utøvere fra utviklingsgruppen til forbundstrener Sofie R. S. Nielsen i det åpne tsjekkiske mesterskapet som ble avholdt i Louny. Det deltok rundt 300 utøvere fra 15 nasjoner i stevnet og de norske utøverne reiste hjem med flere medaljer.

Dette var Norges første deltakelse i et stort internasjonalt (fysisk) stevne siden pandemien startet og en god start for ungdommene i utviklingsgruppen, som på sikt håper å bli en del av landslaget.

Norske medaljer

Sebastian Garau med bronse i WKS Czech Open 2022. Foto: Sofie R. S. Nielsen

Den tidligere Europamesteren for kadett i tradisjonell kung fu, Sebastian Garau, gjorde en fin figur i klassen junior tradisjonell håndform og tok hjem en bronse, det samme gjorde Sophia Abramowski i tilsvarende klasse for kadett jenter.

Sophia Abramowski med gull og bronse i WKS Czech Open 2022. Foto: Sofie R. S. Nielsen

Abramowski som også vant sølv i online-EM 2020 og 13. plass i IWUF Virtual Taolu Competition / «online-VM» 2021, fulgte senere opp med å vise at hun fortsatt er blant Europas aller fremste unge Taiji-talenter, da hun tok hjem karrierens tredje gull på rad med Taijijian (tai chi sverd) i et åpent internasjonalt stevne.

Sophia lå også godt an til å kvalifisere seg til ungdoms-OL som skulle vært avholdt i Dakar i år, men som dessverre for denne generasjonen unge utøvere ble utsatt til 2026.

Fornøyd trener

Forbundstrener i wushu, Sofie R. S. Nielsen, sier at de norske utøverne la ned en god innsats og er godt fornøyd med medaljefangsten i hennes første internasjonale oppdrag som coach for norske utøvere.

 

Vi gratulerer laget og ønsker de lykke til videre inn mot kommende utfordringer, der bl. a. Norgesmesterskapet i oktober (det første siden 2018) blir blant årets store høydepunkter. Det arrangeres også et junior VM i Indonesia i desember, her er nivået er skyhøyt og det vil kreve mye av utøvere som ønsker å kvalifisere seg dit.