Europeisk mesterskap i kinesisk kampkunst, i nordens Venezia!

Publisert 06.05.2024
Redigert 07.05.2024

Stockholm var i helgen vertskap for Wushu EM, det 19. i sitt slag.

Rundt 400 utøvere fra hele 29 land møtte kampklare i Stockholmsmessan, som er Nordens største messehall. Norge ble representert av Torpal Merjoev (Spartacus MMA IL) og MiRee Abrahamsen (Lauvåsen IF).

Torpal hadde kanskje håpet på en annen åpningskamp enn å skulle stride mot regjerende verdensmester Michele Balducci fra Montesilvano, Italia. Reisen stoppet der, men det blir forkynt av tilstedeværende fagfolk at italieneren hadde respekt for vår mann fra Vennesla, og var avventende fra start i motsetning til å rushe frem i kjent stil. Kampen ble hovedsakelig løst med striking, til fordel for Balducci ettersom det er få i Europa som kan måle krefter med Merojev i grappling. MiRee stilte i moderne taiji med og uten sverd og i tradisjonell håndform, Baji Quan. I sistnevnte dro hun inn en 7.plass.

Blid gjeng som representerte Norge i Stockholm.

Abrahamsen har tidligere gullmedaljer fra EM å vise til, og er ingen hvem som helst i dette universet. Blant annet bragte hun de fleste motstanderne til taushet i Milano i fjor da hun klinket til med fem gull og én sølv. Dette stevnet samlet de beste wushu – landene inkludert England, Mexico, Sri Lanka og Tsjekkia. Så kan det i tillegg nevnes at Wushu er en av verdens mest utbredte kampsporter, med nesten 200 millioner utøvere i Kina og 45 millioner utenfor landets grenser.

For å få en følelse av temperaturen under EM, har SVT lagt ut et fint klipp!