Kriterier for deltakelse i offisielle muay thai mesterskap 2024

Publisert 26.02.2024

Årets IFMA VM i muay thai arrangeres i den greske hovedstaden Athen fra 31. mai-10. juni, fulgt av junior-VM i Thailand 4.-13. september og EM i Kosovo 7.-14. november. Her følger kriterier for norske utøvere som ønsker å delta.

Da påmeldingen gjøres i IFMA-systemet må de gå gjennom sportsavdelingen i Norges Kampsportforbund. Det har derfor blitt satt opp kriterier til utøvere som ønsker å delta i høstens store konkurransehøydepunkt.

Felleskriterier offisielle IFMA-mesterskap

For å være kvalifisert til deltakelse i IFMA senior verdensmesterskap, juniorverdensmesterskap og europamesterskap legges ett av følgende kriterier til grunn:
  • Medaljør i IFMA nordisk mesterskap, EM eller VM i 2023 eller 2024 med minimum én vunnet kamp*
  • Medaljør i et åpent internasjonalt IFMA-godkjent «open»-stevne i 2023 eller 2024 med minimum én vunnet kamp**
*dersom det kun er to utøvere i klassen må man ha vunnet finalen for å være kvalifisert. **NKF kan som Norges representant i IFMA og EMF kun forholde oss til resultater i deres stevner ved uttak til offisielle mesterskap – åpne internasjonale stevner arrangert av andre offisielle IFMA-medlemsforbund fra andre nasjoner er å regne som et åpent IFMA-stevne (eksempelvis Antalya Open, arrangert av det offisielle tyrkiske IFMA-medlemmet). 

Andre kriterier

  • Kvalifiserte utøvere forventes å delta på minst én felles samling i regi av NKF før mesterskapet.
  • Kvalifiserte utøvere må gjennomføre kampsportforbundets forenklede fysiske testbatteri før mesterskapet.
  • Kvalifiserte utøvere og deres coacher oppfordres til å vurdere muligheten og forsvarligheten ved deltakelse i mesterskapet, før søknad om påmelding sendes.
  • Utøver og klubb har ansvar for at utøver er klar for internasjonal deltakelse.
  • Påmelding og deltakelse forutsetter at utøver har IFMA-profil og imøtekommer de medisinske krav som settes av IFMA og arrangører. Sportsavdelingen i NKF vil gi informasjon om hvilke krav som stilles, og hvilken dokumentasjon som må vedlegges på henvendelse fra aktuelle utøvere/coacher.
  • Utøver må være medlem i idrettslag tilknyttet NKF og inneha norsk statsborgerskap.

Påmelding og finansielle forpliktelser

Da det er kort tid igjen til VM er det ønskelig med rask tilbakemelding fra kvalifiserte utøvere som ønsker å delta. Er du kvalifisert og ønsker å delta? Meld deg på i dette skjemaet med vektklasse og dokumentasjon på resultater (offisielle resultatlister e. l.) innen mandag 8. april.

 

Sportsavdelingen har satt av en pott for å sponse kvalifiserte utøvere i senior VM og EM med flyreise, hotell og landslagsbekledning for utøver + coach. Dersom antall kvalifiserte utøvere overskrider de økonomiske rammene, vil hotell og deltakeravgift dekkes, men utøver må stå for flyreise. Eventuelt kvalifiserte juniorutøvere står for alle kostnader, men kampsportforbundet betaler deltakeravgiften.

Påmelding til junior-VM og EM i høst kommer når offisielle invitasjoner er publisert.