Wushu: Sterke norske prestasjoner under Latvia Open

Publisert 09.03.2020

Latvia Open har blitt en årlig tradisjon for våre fremste wushu-utøvere, da som oppkjøring til EM. I år deltok fem norske utøvere i stevnet, som ble avholdt i helgen, og resultatet ble åtte flotte medaljer. En av de som imponerte mest var Sophia Abramowski, som tok gull i klassen som står på programmet for ungdoms-OL i Dakar i 2022.

– Dette stevnet er perfekt både i størrelse og nivå som forberedelse til større internasjonale begivenheter, fortalte landslagstrener Kim Gibson før avreise. Om lag 200 utøvere deltok i årets Latvia Open.

Tok gull i OL-klasse

IOC offentliggjorde nylig at wushu vil være en del av programmet for ungdoms-OL i Dakar i 2022. En av klassene på programmet er taijijian (tai chi sverd), og det var i denne klassen unge Oslo-jenta Sophia Abramowski imponerte i helgen.

– Sophia gjorde en fantastisk innsats i denne klassen, og knuste både russere, latviere og VM-kravet med 8.42 poeng og gull, forteller en stolt Gibson. Abramowski tok også bronse i wudangquan.

Av andre norske utøvere som imponerte var Jonas Loe, som i likhet med Abramowski tok to individuelle medaljer – sølv i xingyiquan og gull i nandao.

– De norske utøverne fortsetter å vise at den målrettede innsatsen som er nedlagt de siste årene gir resultater, og det blir spennende å følge troppen både utover året og på lengre sikt, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Andre norske medaljer

  • Lara Kutluca: bronse i nanquan
  • Jonas Loe: Sølv i xingyiquan og gull i nandao
  • Sophia Abramowski: Gull i taijijian og bronse i wudangquan.
  • Sebastian Garau: Sølv i nandao
  • Jonas Loe og Sebastian Garau: Gull i lagform duilian
  • Lara Kutluca og Sophia Abramowski: Sølv i lagform duilian

Alle har nå klart VM-kravene, og fortsetter forberedelsen frem mot VM og andre stevner i løpet av året, opplyser Gibson.

Vi gratulerer utøverne med flotte resultater!