Taekwondo: Uttak til OL-kvalifisering

Publisert 13.02.2024

Norge har en kvote på totalt fire utøvere (2 kvinner + 2 menn) i årets OL-kvalifisering for Europa til Paris 2024. Stevnet arrangeres i den bulgarske hovedstaden Sofia 9. og 10. mars. For å kvalifisere seg til OL må man nå finalen i sin vektklasse, så nåløyet for å få OL-billett er svært trangt.

En helhetlig vurdering av norske utøvere som er aktuelle for OL-kvalifiseringen er nå gjennomført og landslagstrenerne Juan Antonio Ramos og Jose Antonio Rosillo har tatt ut laget som skal representere Norge.

Norges lag til OL-kvalifisering i taekwondo 2024

KAROLINE GJELSVIK – Klubb: TIF Viking – Taekwondo, Klasse: Kvinner -67 kg, Foto: Taekopix

RICHARD ANDRÉ K. ORDEMANN – Klubb: Tøyen Taekwondo Klubb, Klasse: Herrer +80 kg, Foto: Geir Owe Fredheim / NIF

SEBASTIAN THUNE – Klubb: Grorud Taekwondo Klubb, Klasse: Herrer -68 kg, Foto: Brian Carlo Santos Kalvatn

KAJA HUSBY HANSEN – Klubb: Nesodden Taekwondo Klubb, Klasse: Kvinner -57 kg, Foto: Taekopix

Høyt toppnivå

Laget består av en god blanding av etablerte veteraner som Richard Ordemann med flere mesterskapsmedaljer og tidligere OL-deltakelse på CV’en og unge nykommere som Kaja Husby Hansen som gjennom deltakelse i årets Fujairah Open kjempet seg til en plass i OL-kvalifiseringen. Richard er gjennom sin 6. plass på den olympiske verdensrankingen 1.-seedet under kvalifisersingsstevnet. De 5 beste på rankingen ved slutten av 2023 var direktekvalifisert til OL, dermed er Richard den best rangerte utøveren som ikke ble direktekvalifisert.

Karoline Gjelsvik og Sebastian Thune er begge unge utøvere, som allerede har mye erfaring og resultater på toppnivå. Vi gleder oss til å se hva de kan levere i årets OL-kvalifisering. Begge er høyt rangert i verden i sine ordinære vektklasser (henholdsvis nr. 21 og 11), men da antallet vektklasser halveres i OL går begge i olympiske klasser der de vil ha en lavere seeding. Deres høye verdensranking viser likevel at de har et høyt toppnivå og kan vise til flere sterke resultater mot sine kommende motstandere.

– Vårt store mål hvert fjerde år er å kvalifisere norske utøvere til OL, noe vi har stort håp om å klare med dette laget. Samtidig er det gledelig at vi har med flere unge utøvere, noe som også gir grunn til optimisme for fremtidige sommerleker. Utøverne trener godt med besøk fra noen av verdens beste utøvere på Mallorca, der de for tiden de bor og trener med de norske landslagstrenerne fra Spania. Laget har lagt et løp med speiding og analyser hvor man tilpasser taktisk trening opp mot sannsynlige motstandere i kvalifiseringen. Jeg er veldig stolt over utøverne og den innsatsen de har lagt ned for å komme hit de er i dag og gleder meg til å følge laget i jakten på OL-billetter, sier sportssjef Kim Gibson.

Følg oss i sosiale medier for oppdateringer

OL-kvalifiseringen arrangeres i den bulgarske hovedstaden Sofia 9. og 10. mars, vi kommer nærmere tilbake med trekningslister og strømmelenker på Kampsportlandslagenes sosiale medier i dagene før stevnet.