5. plass i OL-debuten for Richard Ordemann

Publisert 27.07.2021
Redigert 02.08.2021

Richard Ordemann (26) fikk i går sin etterlengtede OL-debut. Ordemann måtte til slutt gi tapt for egypteren Seif Eissa (23) i bronsefinalen. 

Richard Ordemann tapte sin første kamp mot Saleh Elsharabaty fra Jordan. 1.runde-kampen var svært jevn, men endte med tap for Ordemann i sluttsekundene. Ordemann fikk allikevel rekvalifisering da sistnevnte tok seg helt til finalen.

På defensiven i bronsefinalen

I rekvalifiseringen vant Ordemann over Achraf Mahboubi. Ordemann overbeviste stort mot marokkaneren, og sluttresultatet ble 25–10. I bronsefinalen fikk derimot Ordemann en dårlig start, og havnet under 0-6 etter de første rundene. Han klarte ikke å hente seg inn etter den trøblete starten, og Eissa vant til slutt 12–4.

For mer om OL kan du ta en titt på vår Instagram-konto kampsportlandslagene.  Du kan også lese flere saker om Richard i OL her:

En kjempeprestasjon

Til tross for at medaljen glapp er Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund, fornøyd med innsatsen i OL.

– Med tanke på at det er ekstremt vanskelig å i det hele tatt kvalifisere seg til OL, samt at Richard både har brukket armen og har hatt korona, er en femteplass i OL en kjempeprestasjon. Han var veldig nære på å vinne den første kampen og dermed være med i gullkampen. De gode resultatene er et klart bevis på at arbeidet og veivalgene som er gjort har vært riktig, sier Jacobsen.

Usikker på fremtiden

Hovedpersonen selv har derimot ennå ikke bestemt seg om han skal satse på et nytt OL om tre år. Etter kampene i Tokyo kunne Ordemann fortelle at avgjørelsen vil påvirkes av hvem som ansettes som landslagstrener etter at nåværende trener Dave Cook begynner sin nye jobb i belgisk taekwondo.

– Det kommer blant annet an på hvem som blir ny landslagstrener. Hvis det er en person som jeg føler at kan føre meg videre, så er det større mulighet for at jeg fortsetter. Er det en person jeg ikke føler at kan føre meg videre, så er valget på en måte tatt for meg. Så det er ikke bare hva jeg har lyst til her og nå, forteller Ordemann til VG etter kampen.

– Som særforbund gleder vi oss til å finne rett person til stillingen som landslagstrener, og til å fortsette det allerede påbegynte forberedelsesarbeidet frem mot OL i Paris i 2024. I Tokyo tok norsk taekwondo enda et steg videre ved å kvalifisere en mann til taekwondo-konkurransene for første gang. Målet er selvfølgelig å bygge videre på den gode jobben som til nå er gjort, og ta medaljer i Paris om tre år, avslutter sportssjef Jacobsen.


Emne: ,