Resultater fra EM i taekwondo 2024

Publisert 18.05.2024
Redigert 05.06.2024

OL-klare Richard Ordemann tok Norges eneste medalje da Norge deltok med 6 utøvere under årets taekwondo EM i den serbiske hovedstaden Beograd.

Ordemann, som tidligere i år byttet vektklasse gikk inn som nærmest useedet i mesterskapet i herrenes -87 kg-klasse og møtte allerede i første kamp tøffest mulige motstand. I første kamp møtte han russiske (AIN) Pryazhnikov, en tøff kamp som han vant 2-1 i runder. Deretter fulgte klassens første-seedede utøver, kroatiske Sapina, en motstander som Ordemann tok en knallsterk 2-0 seier mot. Kvartfinalen endte i en grei 2-0 seier mot ungarske Bailey og i semifinalen ventet ukrainske Harbar som etter en tøff batalje endte i 2-1-seier for Richard, som på dette tidspunktet hadde fått en skade i låret. I finalen valgte Ordemann, tross skade, å kjempe på, men det ble til slutt et finaletap Tyrkia, og et sterkt EM-sølv – Ordemanns tredje EM-medalje i karrieren. Men aller viktigst; seier mot flere av sine tøffeste motstandere i det kommende sommer-OL i Paris.

Andre norske resultater

  • Niklas Kristiansen Oguz fra Grorud TKD møtte Albania i sin første kamp i -58 kg, en tett kamp som han til slutt tapte 2-0 i runder.
  • Kristian Storsul Borgen fra Ski TKD startet sterkt med 2-1 seier over Hellas i første kamp i -63 kg, deretter ventet serbiske Stanic hvor Kristian tapte med små marginer.
  • Sebastian Thune fra Grorud TKD startet med en sterk 2-0 seier over Romania i første kamp i -74 kg, men også han tapte i neste runde, mot Aserbaidsjan.
  • Karoline Gjelsvik fra TIF Viking gikk på et knepent 2-1 tap i sin første kamp mot Italia i -62 kg.
  • Mari Romundset Nilsen fra Aure Kampsportklubb tapte også med minste mulige margin i sin første kamp med 2-1 mot Kroatia.

 

Vi takker alle nordmenn som tok turen til Beograd for å heie frem de norske utøverne, og gratulerer laget med flotte prestasjoner.