Norske resultater i Fujairah Open G2

Publisert 05.02.2024

Norske utøvere startet denne helgen årets konkurransesesong med deltakelse både i Austrian Open G1-rankingstevne og Fujairah Open G2-rankingstevne. For utøvere med ambisjoner om uttak til årets OL-kvalifisering var Fujairah et viktig stevne som den siste evalueringen før uttaket.

Seks norske utøvere var påmeldt i Fujairah, to fra klubber og fire fra fulltidslandslaget, der flere utøvere også fikk prøve seg i nye OL-vektklasser.

Norske resultater

De norske utøverne gjorde flere gode kamper og fikk en viktig gjennomkjøring før den viktige OL-kvalifiseringen neste måned.

  • Først ut på matta var Kaja Husby Hansen fra Nesodden Taekwondo Klubb, som vant sin første kamp 2-0 mot Jordan i kvinnenes -57 kg-klasse. I neste runde møtte hun Indonesia, hvor hun gikk en god kamp og viste sterk fightervilje, men det ble til slutt 0-2 tap.
    Karoline Gjelsvik fra TIF Viking og fulltidslandslaget var også påmeldt i kvinnenes -57 kg-klasse, men etter ikke å ha klart vekten valgte hun i samråd med landslagsledelsen å ikke delta i en høyere vektklasse.
  • Blant herrene gikk Niklas Kristiansen Oguz fra Grorud Taekwondo Klubb og fulltidslandslaget i -58 kg, hvor han overbeviste i første sin første kamp mot Bahrain. I neste kamp viste han gode takter, men fikk det til slutt tøft mot en utøver fra hjemmenasjonen.
  • Både Kristian Storsul Borgen fra Ski Taekwondo Klubb og Sebastian Thune fra Grorud Taekwondo Klubb og fulltidslandslaget deltok i en ny OL-klasse for dem, da begge var påmeldt i herrenes -68 kg-klasse.
    Kristian tok seg videre i første runde mot UAE, før han møtte Taiwan i andre kamp. Det ble en actionfylt batalje, der Kristian til slutt dessverre fikk en skade i armen og måtte trekke seg.
    Sebastian fikk en grei første kamp mot en jordansk utøver på et lavere nivå, der han vant klart 2-0. I sin andre kamp mot Egypt ble det tøffere, men her viste «Sebba» seg frem fra sin beste side og fikk dratt i land nok en seier. Han fortsatte den stigende trenden også i neste kamp, men det ble til slutt tap.
  • Richard Ordemann var siste nordmann ut i herrenes -87 kg-klasse. Richard har i år valgt å flytte sine olympiske rankingpoeng fra -80 til +80 kg før OL-kvalifiseringen. Stevnet i Fujairah var derfor en viktig gjennomkjøring for vår tidligere OL-deltaker. Richard startet med en walkover mot Kuwait før han vant to overlegne runder på pointgap mot Afghanistan. I kvartfinalen møtte han kasakhstanske Myrzabayev som tidligere har medaljer i det asiatiske mesterskapet. Dette ble en svært tett kamp, der Richard vant første runde. I andre runde trodde man at han hadde halt i land seieren, men etter det som oppleves som en dommerfeil ble det tap i denne. Dermed var det klart for en tredje og avgjørende runde, som endte i et knepent tap.

Viktige svar før OL-kvalifisering

– Alt i alt ble dette en god gjennomkjøring for hele laget, der vi fikk testet oss både i systemer rundt utøverne våre og ikke minst fikk se flere utøvere i aksjon i sine respektive OL-klasser. Både utøverne og trenerne er selvfølgelig ikke fornøyde når de ikke henter hjem medaljer, men jeg ser flere positive tendenser å bygge videre på fremover. Ikke minst fikk vi flere gode svar når vi nå skal inn i en evalueringsprosess av de norske utøverne inn mot OL-kvalifiseringen neste måned, sier sportssjef Kim Gibson.