Seksjonsleder på besøk hos TIF Viking

Publisert 26.06.2024
Redigert 03.07.2024

– Det er ikke ofte jeg er i Bergen, men et jobboppdrag gjorde at jeg skulle en svipptur til Bergen torsdag 4. januar, starter seksjonsleder, Maria Erenskjold.

– Siste fly hjem gikk 19:30 fra Flesland, så jeg rakk akkurat fra jobb, ned til TIF Viking for å overvære en trening og så direkte på flyplassen igjen. Jeg var invitert av hovedtrener, Stian Lampe. Jeg fikk overvære 6 flinke og dedikert unge mennesker på kamptrening, som ga den maks gass. Jeg fikk også til gode samtaler med et par styremedlemmer, blant annet styreleder, Per Frode. Det er alltid spennende å få høre fra klubbene direkte hva de tenker og trenger, og ikke minst høre de gode historier, og se hvordan de mange frivillige brenner for sporten vår.

Om TIF Viking

Stian Lampe forteller: Vi er en en taekwondo klubb i vekst med ca 70 aktive medlemmer akkurat nå. Jeg startet klubben i 2008 når eg fortsatt var aktiv konkuranseutøver. Klubben har hovedfokus på Den olympiske konkurranseformen og har utøvere på alle nivåer, fra de yngste som synes kampsport er nytt og spennende til utøvere som konkurrerer på internasjonalt nivå. Vi har tett samarbeid med Olympiatoppen sin Toppoidrettslinjen på Tertnes hvor 3 av utøverne våre går. Her får de 5 økter i skoletiden hvor 3 av disse er spesifikk taekwondo trening og 2 er fysiske økter. Slik jeg ser det med dagens internasjonale nivå er det en forutsetning at du går toppidrettsljine for å få nok trening og oppfølging dersom du skal hevde deg internasjonalt.  Vi har en utøver på fulltidslandslaget (Karoline Gjelsvik) som nå bor og trener i Spania. I Bergen har vi bygget en god konkuransegruppe som trener målrettet mot å komme på landslaget. Fem av disse reiser nå internasjonalt på G konkurranser og med tiden blir det flere.

 

Viking skal være en klubb for alle og hos oss er alle alltid velkommen. Vi ønsker å bidra til at nivået på kamp utøvere blir høyere og det er derfor alltid mulig å trene med oss selv om du tilhører en annen klubb og konkurrerer for en annen klubb.

I tillegg til at vi ønsker å være best på kamp er det viktig for oss å være en inkluderende klubb hvor det er plass til alle uavhengig av ambisjonsnivå. Hvert enkelt medlem skal utvikle seg utifra sine forutsetninger og bli så god som de selv kan bli. Vi legger opp treningen slik at alle skal få utfordre seg selv på sitt nivå. Hos oss er alle like viktig og alle skal føle seg velkommen.

Vår instagram: https://www.instagram.com/tif_viking_taekwondo?igsh=MzY1NDJmNzMyNQ==