WKF: Viktige mesterskapsavklaringer på EKF-kongress

Publisert 27.05.2021

I forbindelse med EM forrige uke avholdt EKF sin kongress i Porec, Kroatia 18. mai 2021. Kjell Gunnar Jacobsen stilte som norsk representant på kongressen. På kongressen ble vertsnasjoner for flere mesterskap de kommende årene avklart. Nytt EKF-styre ble også valgt.

– Årets EM-arrangør hadde gjort en kjempejobb, og gjennomførte et flott mesterskap, til tross for at de måtte ta over mesterskapet på kort varsel. Opprinnelig skulle EM vært avholdt i Sverige, men dessverre valgte våre svenske naboer å trekke seg som arrangør grunnet korona-situasjonen, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Tilbakemeldingene fra arrangementer er at vertene leverte godt opplegg med testing og transport av utøvere og dommere til og fra mesterskapet. Dette lover godt da både Youth League og EKFs internasjonale treningssamling også arrangeres i Porec i juni.

Para-karate i fokus

Den norske representanten på kongressen, Kjell Gunnar Jacobsen, kan fortelle at blant annet para-karate ble gitt fokus i briefingen av dommerne på årets EM.

– Leder for EKFs dommerkomite, Javier Escalante, hadde stort fokus på para-karate under sin dommerbriefing. Dommerne fikk en grundig gjennomgang av hva det skulle fokuseres på, demonstrert av spanske para-utøvere i rullestol. Alt ble forklart av den spanske coachen. Dette var veldig nyttig siden para-karate er et satsingsområde for EKF og WKF, og noe som blir mer og mer utbredt nasjonalt i mange land, forklarer Kjell Jacobsen. Jacobsen understreker også at arrangøren gjorde en god jobb når det gjelder smittevern og sikkerhet under arrangementet.

– Arrangøren sørget for at jeg fikk en PCR-test dagen før avreise fra Porec, med dokumentert svar på mail fra laboratoriet innen få timer. Dette var veldig effektivt og gjorde hjemreisen mye enklere!

Avklaringer vedrørende mesterskap  

I forkant av kongressen gjennomførte de nordiske landene et møte hvor Norge informerte om at årets nordiske mesterskap i Stavanger gjennomføres som planlagt i november. I tillegg ble følgende informasjon vedrørende mesterskap fremlagt:

 • European Games, som skal arrangeres i Krakow i 2023, og EUSA Championships, som skal arrangeres i Zagreb senere i år, går som planlagt. EUSA er et universitetsmesterskap for karate, taekwondo, judo, kickboxing,
 • Det ble gitt en presentasjon av de kommende mesterskapene: Europamesterskap for juniorer arrangeres i Finland i 2021. Europamesterskap for juniorer i 2022, samt europamesterskap for seniorer 2022, arrangeres i Tyrkia.
 • Når det gjelder senior-EM blir mesterskapet arrangert i Russland i 2023, Kroatia i 2024 og Baku i 2025. Når det gjelder juniormesterskap blir mesterskapet arrangert i Kypros i 2023, Georgia i 2024 og Polen i 2025.
 • Det ble vedtatt at Kypros blir arrangør av junior europamesterskapet i 2026, mens seniormesterskapet ikke av avgjort ennå.

Nytt styre valgt

På kongressen ble også nytt styre valgt, og Kjell Gunnar Jacobsen var kandidat til styreverv. Jacobsen ble ikke valgt inn i styret, da hele sittende styre ble gjenvalgt, med ett unntak. Det nye styret består av følgende representanter:

 • Antonio Espinós (Spania) – President
 • Jiri Bocek (Tsjekkia)
 • Davor Cipek (Kroatia)
 • Michael Dinsdale (England)
 • Wolfgang Weigert (Tyskland)
 • Yashar Bashirov (Aserbajdsjan)
 • Francis Didier (Frankrike)
 • Anton Gavrilov (Russland)
 • Sergii Levchuk (Ukraina)
 • Slavoljub Piper (Serbia)
 • Georg Russbacher (Østerrike)
 • Davide Benetello

– Vi skulle selvfølgelig gjerne sett at vi hadde en norsk representant i EKF-styret, i form av en så kompetent person som Kjell Gunnar Jacobsen. President Espinos bemerket under kongressen at hvis man skal ha muligheter til å bli valgt inn må man gjerne starte et år eller to i forveien. Det kan også hjelpe kandidaturet hvis man kan vise til at landet har bidratt til sportslig utvikling av karate, gjennom å ha arrangert mesterskap i regi av EKF eller WKF, avslutter sportssjef Dag Jacobsen.

Emne: , ,