WKF: Resultater fra Norgesmesterskapet 2021

Publisert 25.10.2021

Norgesmesterskapet i karate ble arrangert 23.-24. oktober i Skedsmohallen. Arrangørklubben Skedsmo Karateklubb var godt fornøyd med arrangementet, som hadde 178 utøvere fra 32 klubber representert.

Se endelig resultatliste fra Karate NM 2021 i Sportdata.

Fornøyd stevneleder

Stevneleder Geir Erik Nilssen fra Skedsmo Karateklubb satt igjen med en god følelse etter at mesterskapet var over:

– Jeg synes Norgesmesterskapet gikk veldig bra. All planleggingen vi la ned i forkant fungerte i praksis. Skedsmohallen var romslig slik at matteområdene fikk være midtpunktet og utøverne fikk god plass på siden til eget stort oppvarmingsområde med matter.

Klubbens frivillige gjorde en kjempeinnsats på alle områder. Matter, sekretariat, billetter, rydding, kafé og med eget lege/helseteam ble dette en suksess. Med 24 norske dommere og et dommerteam på 5 fra Israel og en fra Jordan ble det en god teknisk gjennomføring av konkurransene.

Det var spesielt gledelig å se bredden på de 32 klubbene som deltok. Det deltok alt fra én klubb med 45 deltagere til 7 klubber som kun hadde 1 deltager. Det er de som har få deltagere som er viktige å få frem og bygge videre på for karate-Norge, avslutter Nilssen.

Sportdata-kurs

I forbindelse med karate NM ble det også avholdt kurs i stevnesystemet Sportdata, ved Konrad Poltorzecki fra Sportdata Event Technology.
Fem nye Sportdata-operatører fikk prøve seg både i teori og praksis gjennom kurset og Poltorzecki kunne fortelle om svært ivrige kursdeltakere. Samtidig ønsket han å fremheve den fantastiske innsatsen de frivillige under stevnet la ned for å få alt til å gå rundt.

Hederstegn til Lopez

Under årets Forbundsting ble Juan Guillermo Lopez Salas tildelt Norges Kampsportforbunds Hederstegn for fremragende arbeid for å fremme norsk kampsport.

Denne helgen kunne han endelig motta det fysiske beviset av President Tore Bigseth når karate-familien igjen var samlet under NM.

Lopez har som leder i Sarpsborg Karateklubb klart den vanskelige balansegangen å skape et godt konkurransemiljø, samtidig som man har tatt vare på bredden, blant annet gjennom egne grupper for psykisk utviklingshemmede. Vi gratulerer Juan og ønsker han og klubben lykke til videre i det viktige arbeidet dere gjør for idretten og lokalsamfunnet!

PS: Sarpsborg Karateklubb ble også kåret til mesterskapets beste klubb.