WKF: Reisen mot OL-kvalifiseringen fortsetter

Publisert 21.04.2021

De norske karate-utøverne fortsetter de viktige forberedelsene frem mot OL-kvalifiseringsstevnet i Paris i juni. 19. april reiste laget til treningsleir i Luxembourg, etter å ha deltatt på sparringssamlinger i både Paris og Østerrike de siste ukene.

Lotte Andersen, Bettina Alstadsæther og Andrine Hilton deltar denne uken på treningsleir i Luxembourg, sammen med landslagstrener Wayne Otto. Hittil i april har også det norske teamet også deltatt på samlinger i Østerrike og Frankrike.

Avhengig av internasjonalt nettverk

Fra venstre: Andrine Hilton, Bettina Alstadsæther og Lotte Andersen. Foto: Privat.

For å kunne forberede seg optimalt frem mot OL-kvalifiseringen i juni har det norske laget vært helt avhengig av sterk internasjonal motstand. I Østerrike forrige uke samarbeidet Wayne Otto og den østerrikske landslagstreneren Juan Luis Cardenes om å lede øktene. Du kan lese mer om treningsleiren på det østerrikske karateforbundets nettsider.

– Vi er glade for å ha en landslagstrener med svært godt internasjonalt nettverk, noe som muliggjør denne typen treningssamlinger, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Neste stopp: Lisboa

De norske utøverne Bettina Alstadsæther og Andrine Hilton ser begge frem mot denne ukens treningsleir i Luxembourg, og ikke minst Premier League-stevnet i Lisboa, som begynner 30. april.

Både Alstadsæther og Hilton fikk etter et års konkurranseopphold muligheten til å konkurrere igjen under Premier League-stevnet i Istanbul i mars. Under Premier League-stevnet i Istanbul gjorde begge et sterkt konkurranse-comeback med hver sin 7.plass. Begge utøverne vil ha ambisjoner om å spisse formen ytterligere frem mot Lisboa under denne ukens treningsleir.

– I Paris fikk vi gjennomført flere gode testkamper, og disse treningsleirene er svært god oppkjøring til Premier League i Lisboa, sier Alstadsæther.

Om du vil følge karate-teamet frem mot OL-kvalifiseringen anbefaler vi deg å følge vår Instagram-konto for kampsportlandslagene!