WKF: Regionsamling for kumite avholdt

Publisert 24.02.2020

Denne helgen ble det for tredje gang arrangert regionsamling i Midt-Norge i regi av WKF-grenkomiteen i Norges Kampsportforbund. Samlingen foregikk i Vestneshallen og ble ledet av Julie Kristin Karadash. Vestnes Varfjell Kampsport stod som teknisk arrangør.

Regiontrener Julie Kristin Karadash sier seg fornøyd med helgens samling.

– Det er spennende å få trene så mange flinke kampsportutøvere fra vårt distrikt, og vi håper selvfølgelig at interessen for disse regionsamlingene vil holde seg. Det er mange talenter i regionen, og noen av disse kan nå langt, om egen vilje og motivasjon ikke forsvinner, forteller Karadash, som er klar på at utøvere som vil satse, selv må ta ansvar og trene mye på egenhånd.

Fullt fokus under helgens samling. Foto: Heidi Skålhavn.

– Det er ikke nok med klubbtreninger og regionsamlinger for den som virkelig vil satse på kumite. Kommunen, samt klubb og idrettslag må selvsagt også tilrettelegge med treningsfasiliteter, hvis utøvere skal lykkes, sier regiontreneren.

Tidlig inkludering av de yngste

Karadash mener at tidlig inkludering av de yngste på en fornuftig måte er viktig, og har selv valgt å invitere de minste i alderen 7-11 år til sine samlinger, noe prosjektet ikke har som første fokusgruppe.

– For å kunne gi et godt tilbud til alle, har jeg valgt å involvere Gjermund Kvernmo Langset som hjelpetrener på samlingene, forklarer Karadash, som oppsummerer helgen som positiv og lærerik, og også takker Bunnpris Vestnes for at de sponset deltakerne med frukt.

Deltakende klubber denne gangen var Møre Karateklubb, Molde Shito Ryu Karateklubb og Vestnes Varfjell Kampsport.

Neste regionsamling blir i Molde 20.-22. mars.