WKF: Nye regiontrenere

Publisert 22.09.2020

Siden 2017 har sportsavdelingen i Norges Kampsportforbund og WKF-grenkomiteen samarbeidet om å tilby satsende karate-utøvere på nivået under rekrutt- og fulltidslandslagene gode utviklingsmuligheter i sine regioner. Dette arbeidet fortsetter, og nye regiontrenere er nå ansatt.

Regionsatsingen innen karate har som målsetting å legge til rette for satsende utøvere over hele landet.

Ser frem til samarbeidet

– Regiontrenerne vil være ansvarlig for å følge opp utøverne i regionen tettere, samt gjennomføre regionsamlinger, og vi i grenkomiteen er glade for å ha fått nye, dyktige trenere med god erfaring med på laget, og ser frem til samarbeidet, sier grenkomiteens leder Espen Nordal.

Nye trenere (kumite)

  • Stig-Ivan Nygård (Midt/Nord)
  • Ismail Bellenkhannate (Øst mot Sør)
  • Bettina Alstadsæther (Sør mot Vest)

Følgende fortsetter som regionale trenere:

  • Kumite: Cato Bruarøy (Vest og mot Midt, hovedsakelig Haugesund og nordover)
  • Kata: Arne Wallann.

Fire årlige samlinger

Det vil bli organisert fire regionale samlinger per år. Steder for samlingene bestemmes i samarbeid med klubbene, men basen er bostedet for regiontrenere.

Regiontreneren som er ansvarlig for ditt område kan gjerne kontaktes for mer informasjon om samlingene, og for bistand med tanke på sportslig utvikling.

Fra fulltidsutøver til regiontrener

Én av de nye regiontrenerne er Ismail Bellemkhannate, som la opp som landslagsutøver i mai.

Bellemkhannate ser, etter fire år som fulltidsutøver, frem til å ta fatt på trenergjerningen, og skulle egentlig forrige helg ha deltatt som trener på grenkomiteens kick off – en samling som dessverre ble avlyst grunnet økt smittefare den siste måneden.

– Inn i trenerrollen tar jeg med meg ny og relevant erfaring fra konkurransesituasjoner som utøvere opplever i konkurranser både utenlands og her hjemme i Norge. Jeg har også studert masse film, sett utallige kamper og gjort analyser mens jeg var utøver. Ellers er jeg jo fortsatt ung og sprek, så det å bidra på treninger fremover er noe jeg ser frem til, forteller Bellemkhannate, som ønsker å bidra til vekst i miljøet.

– Jeg har et stort ønske om at karate-Norge skal vokse, og at det skal vokse frem talentfulle fightere. Jeg vil være med på den utviklingen, og gleder meg masse til å være med på å fremme karate i Norge.

Om regiontrenerne innen kumite:

Cato Bruarøy:

Cato har undervist karate i 35 år. Han er tidligere landslagsutøver og norgesmester, og konkurrerte internasjonalt i mange år. Cato har trent flere NM-vinnere, senest i 2020. Han er gradert 7. dan svart belte og også hovedinstruktør for Os Kobudokan Karateklubb.

Stig-Ivan Nygård:

Stig har utdanning med master i idrett fra NTNU. Siden 1998 har jeg jobbet ved Nord Universitet, hvor han utdanner trenere og lærere innen idrett. Stig har trent karate og stilarten Wado Ryu siden 1983, og graderte seg i 2019 til 4. dan. Etter nesten 30 års trenererfaring fra Rana karateklubb, flyttet Stig og familien til Levanger i 2018, hvor han for tiden driver Levanger karateklubb. Stig har til nå trent frem tre NM-vinnere i kumite.

Ismail Bellemkhannate:

Ismail var med på oppstarten av fulltidslandslaget og satset i 4 år fram til mai i år for å komme til OL. Ismail studerer Trening og Prestasjon på Norges Idrettshøgskole og gleder seg til å dele sin erfaring og utvikle utøvere i sin region. Han gleder seg til å bidra til at Norge kan vokse som karate-nasjon.

Bettina Alstadsæther:

Bettina har trent karate siden hun var 6år. De siste 10 årene har hun representert Norge i flere EM og VM, samt to European Games. Hun gleder seg til å være regiontrener for Sør-Vestlandet, og håper å kunne inspirere de yngre og bruke sin erfaring i jobben som trener. Bettina har som målsetting å ha tett samarbeid med klubber og utøvere som ønsker å bli bedre i kumite og kanskje en dag drømmer om å representere landet sitt i større mesterskap.

Om regiontrener innen kata:

Arne Wallann:

Arne er 41 år, bor på Linderud i Oslo, og er gift med Jeanette. Han har holdt på med karate i ca. 25 år – mange av disse som instruktør, da senest som assistenttrener i Sakura Karate Klubb, som er klubben han trener i til vanlig. Arne har gjennomført NKFs trenerkurs 1 og 2. Han har hatt stor interesse av kata og har valgt å satse på dette fremfor kumite, og fordypet seg mye i trening, teknikk og perfeksjonering. Arne har konkurrert masse i Norge og utlandet, har stor sans for å instruere, og føler at han har hatt en god start på WKF-komiteens kata-satsingsprosjekt.

__________

Alle foto: Privat

Emne: