WKF: Uttaket til senior VM i karate er klart

Publisert 03.11.2021

Etter en rekke vellykkede åpne internasjonale stevner for flere norske utøvere har landslagstrener Wayne Otto tatt ut laget som skal representere Norge under årets verdensmesterskap for seniorer. Mesterskapet arrangeres i Dubai fra 16.-21. november.

Dette blir det 25. verdensmesterskapet i karate, siden det første ble arrangert i Tokyo 1970. Karate VM har tradisjonelt sett blitt arrangert hvert partallsår, men grunnet pandemien har dette nå blitt utsatt ett år. Norge har vunnet 1 gull, 5 sølv og 4 bronse i tidligere verdensmesterskap, den siste norske VM-medaljen vant Gitte Brunstad fra Mizuchi Karateklubb i 2014.

Laguttak VM

Etter flere internasjonale stevner og evaluering av utøverne, har Wayne Otto gjort følgende uttak:

• Annika Sælid, Sentrum Kampsportklubb (Sarpsborg): Kvinner kumite lagklasse
  • Bettina Alstadsæther, Stavanger Karateklubb: Kvinner kumite -61 kg og lagklasse
  • Andrine Farnes Hilton, Tiger Karateklubb (Oslo): Kvinner kumite -68 kg og lagklasse
  • Lotte Ørbæk Andersen, Stavanger Karateklubb: Kvinner kumite +68 kg og lagklasse
  • Adrian Federico Lopez Salas, Sarpsborg Karateklubb: Herrer kumite -84 kg

Stadig høyere nivå

Utøverne har dette året deltatt i flere åpne internasjonale stevner, samt i Premier League, hvor kun de beste karate-utøverne i verden får delta. I oktober deltok flere av de norske utøverne i et av Europas største stevner, Polish Open, og tok flere sterke medaljer.

– Vi ser de siste årene at nivået innen internasjonal karate har blitt stadig høyere. Dette er en naturlig og positiv konsekvens av at idretten kom på OL-programmet i Tokyo. Konkurransehøsten har gitt en fin oppkjøring til mesterskapet som nå venter laget, og vi gleder oss til å se hva utøverne får til i VM, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Dette blir det første store karate-mesterskapet etter sommerens OL-turnering i Tokyo og det deltar over 1000 utøvere fra 117 nasjoner.

Vi ønsker de norske utøverne lykke til!

Du kan følge mesterskapet live i Sportdata, samt på kampsportlandslagenes instagram-konto.