WKF: Debuterte med syvendeplass i ny vektklasse

Publisert 15.01.2020

To av de norske karate-utøverne som satser frem mot OL i Tokyo senere i år er Adrian Lopez Salas og Mariam Skogland. Begge startet sesongen med Serie A-stevne i Santiago, Chile forrige helg.

Totalt deltok over 400 utøvere fra 65 land i stevnet i Chile, som var en viktig del av oppkjøring til OL-kvalifiseringen. I tillegg til Skogland og Lopez Salas deltok også den norske kata-utøveren Irene Galtung i stevnet i Chile.

Tøff klasse

Adrian og Mariam i etterkant av konkurransene i Santiago. Foto: Privat.

Adrian og Mariam ble begge coachet av Juan Guillermo Lopez Salas, som sier seg fornøyd med utøvernes prestasjoner i stevnet, til tross for at Mariam tapte sin første kamp.

– Mariam fightet taktisk bra mot en mye mer erfaren fighter. Dette er en tøff klasse, og Mariam er ung og ny i seniorklassen. Hun tapte dessverre den første kampen, men er en tøff fighter som kommer til å få resultater med mer rutine fremover, forteller coach Lopez Salas.

Merket hurtigheten

Adrian Lopez Salas konkurrerte for første gang i ny og lavere vektklasse, og merket den økte hurtigheten i -75-klassen.

– Adrian tapte første kamp, men fikk rekvalifisering, og vant sine neste to kamper. Dessverre måtte han til slutt gi tapt for regjerende verdensmester Sekouri Yassine fra Marokko. Adrian kan allikevel si seg fornøyd med 7. plass, da dette var en stor klasse på 50 stykker, og hans første konkurranse i denne vektklassen, forteller coach Juan Guillermo Lopez Salas.

Emne: