WKF: Bjørn Tommy Nyborg tildelt Oslo Idrettskrets’ Hederspris

Publisert 14.10.2020

Bjørn Tommy Nyborg, hovedinstruktør og leder i Oslo Karateklubb, er tildelt Oslo Idrettskrets Hederspris. Begivenheten fant sted 7.oktober. på Tinget til Oslo Idrettskrets. – Oslo Karateklubb er stolte og glade over at vår leder og hovedinstruktør meget velfortjent har mottatt Hedersprisen fra Oslo Idrettskrets, og gratulerer så mye med tildelingen, sier Ove Gusevik, nestlender i klubben.

Oslo Idrettskrets’ Hederspokal kan tildeles enkeltpersoner og organisasjoner for særlig fortjenestefull administrativ virksomhet til beste for idretten i Oslo Idrettskrets.

Bjørn Tommy Nyborg. Foto: Ove Gusevik.

Leder i Oslo Idrettskrets, Sveinung Oftedal, la i sin tale til idrettstinget, hvor han begrunnet tildelingen, vekt på at Bjørn Tommy Nyborg har vært Hovedinstruktør i Oslo Karateklubb siden 1982, opplyser Oslo Karateklubb på sine nettsider. I tillegg til å ha vært hovedinstruktør i 38 år har Nyborg også vært medlem av OKK i 42 år. Han har trent karate helt siden 1975.

Tidligere kongepokalvinner

Nyborg tok i løpet av sin utøverkarriere flere NM gull i karate, og ble også Kongepokalvinner. Han er en av Norges mest erfarne kampsportinstruktører, og ble i 2017 av Yoshinao Nanbu gradert til 8. Dan i Nanbudo. Nyborg ble også i 2019 i forbindelse med 50 års jubileet til Oslo Karateklubb utnevnt til Æresmedlem i OKK.

Bjørn Tommy Nyborg er den andre fra Oslo Karateklubb som mottar Oslo Idrettskrets Hederspris. Klubbens grunnlegger, Rune Hagen, mottok samme pris i 2004.

Vi gratulerer!