WKF: Arrangørklubben best i årets NM

Publisert 09.03.2020

Denne helgen ble et vellykket karate-NM avholdt i Sarpsborg, hvor totalt 200 utøvere fra hele landet deltok. Arrangørklubben Sarpsborg Karateklubb ble beste klubb med totalt 22 medaljer.

Årets NM ble avholdt i Sarpsborghallen, og over 30 klubber deltok i arrangementet.

Alle resultater fra stevnet finner du i Sportdata

De unge leverte

Fra arrangørklubben imponerte særlig de unge utøverne: Adrian Lopez Salas, som også er en del av fulltidslandslaget, tok gull både i senior- og U21-klassen, og ble også kåret til beste mannlige utøver. Beste kvinnelige utøver ble Yunair Minda Wanda fra Moss karate klubb.

Nora Benedicte Handelsby og Ingeborg Pedersen tok gull i junior-klassene. Både Pedersen og Handelsby har representert Norge i internasjonale junior-mesterskap de siste årene, og Handelsby tok sølv i fjorårets junior-VM i Chile, til arrangørklubbens store glede.

– Det er fantastisk å få muligheten til å arrangere et NM i Sarpsborg det året klubben har 40-års jubileum. Ekstra moro er det når våre utøvere også presterte på et så høyt nivå. Jeg må også få takke alle foreldre, dommere, coacher, utøvere og publikum som bidro til å gjøre dette til den festen det ble, forteller Terje Grønsholt i arrangørklubben.

Mizuchi Karateklubb og Rana Karateklubb kom på henholdsvis andre- og tredjeplass på medaljestatistikken, med henholdsvis 14 og 10 medaljer.

Ble snytt for toppoppgjør

En annen ungdom som fortsatte å markere seg var Annika Sælid, som representerer Sentrum Kampsport Sarpsborg, og som konkurrerte i senior-klassen i NM for første gang. Her gikk publikum dessverre glipp av det som ville blitt et spennende oppgjør mellom Sælid og fulltidsutøver på landslaget, Andrine Hilton. Hilton fikk en strekkskade i låret under oppvarmingen til finalen, trolig grunnet en tøff uke med treningsleir og mye sparring som forberedelse til EM. Da skaden oppstod måtte hun dessverre trekke seg mtp. fortsettelse av treningsleir med utenlandske utøvere denne uken, samt EM som arrangeres om kun to uker.

– Annika vant innledende runde 6-0 i klassen senior -68kg. Hun så frem til finalen, men dessverre trakk motstanderen seg grunnet skade. Annika fikk dermed gullet i denne klassen. Det er selvfølgelig trist at det ikke ble avholdt noen finale, da Annika var vel forberedt og hadde en solid heiagjeng på tribunen, forteller Tine Sælid fra Sentrum Kampsport.

Norges Kampsportforbund gratulerer alle utøvere og arrangøren med vel overstått stevne!

Se pallbilder fra stevnet nedenfor – alle bilder tilhører Sarpsborg Karateklubb. Fotograf: Einar Bjaanes.