VM-oppvarming i Japan

Publisert 29.09.2016

Bettina Alstadsæther og Lotte Andersen varmer opp til karate-VM i Japan. Gitte Brunstad tar oppvarmingen i Kroatia. 

Landslagsutøver Gitte Brunstad deltar denne helgen i Croatia Open sammen med resten av landslaget. For henne blir dette en del av oppkjøringen til VM der Brunstad er en av tre norske deltakere.

De to VM-klare jentene fra Stavanger karateklubb, Bettina Alstadsæther og Lotte Andersen er denne uken i Okinawa i Japan for å trene sammen med det japanske landslaget. I tillegg til trening skal de delta i Okinawa Open denne helgen. For de to jentene er dette stort.

I morgen er det registrering for konkurransen, hvor Bettina er først ut i klassen -55 kg på lørdag og Lotte i klassen +68 kg på søndag.

Med OL som mål 

For de tre VM-deltakerne er det liten tvil om at OL i Tokyo 2020 er det store målet. Ved trening og konkurranse sammen med de japanske karateutøverne i OLs neste vertsnasjon gir de norske jentene et godt inntrykk og økt motivasjon.

– Utrolig kult å være med på

Etter en hyggelig velkomst fikk de norske jentene være med på pressekonferansen som holdes i forkant av helgens stevne. Den ble holdt av WKFs generalsekretær, president fra Japan Karate Federation og Okinawa Karate Federation. Deretter var det klart for trening i regi av japansk hovedtrener, Mr. Hayashi. Jentene beskriver treningen som utrolig kul

Økten var tradisjonelt bygget opp med Khion etterfulgt av Khion Ippon kumite før vi avsluttet med WKF kumite og sparring. Det var utrolig kult å være med på og nå gleder vi oss til stevne i morgen.

 

 

 

 

 

I tillegg til de japanske og norske utøverne var det flere inviterte utøvere med, fra Italia, Spania og Ungarn.

img_4237

Alstadsæther og Andersen besøker OLs neste vertsnasjon.

På trening med det japanske landslaget.

På trening med det japanske landslaget.

Vi ønsker både det norske landslaget og de VM-klare Stavangerjentene lykke til i helgen!