Vellykket karate kick off i Oslo

Publisert 11.02.2017

Med totalt 142 deltakere fra 22 klubber ble årets kick off i karate en suksess. Instruktører fra Tyskland satte en spiss på arrangementet som ble avholdt i Oslo.

Selv om aktivitet var i fokus under kick off-helgen 3.-5.februar startet det hele med en gjennomgang av nye regler, landslagsinformasjon og workshop for dommere. Mange dommere, trenere, foreldre og utøvere var på plass denne kvelden for å få verdifull innsikt i dømming og hvordan landslagets videre arbeid blir.

Detaljer i fokus

Lørdag og søndag var det endelig klart for action da trening i både kata og kumite fant sted i Bjølsenhallen i Oslo. I år var en egen katainstruktør hentet inn, og treningen ble tatt vel i mot av mange ivrige katautøvere. Tyske Sophie Wachter fulgte nøye opp de 29 utøverne hovedsakelig fra Østlandsklubber som deltok i katadelen. Treningen besto ikke bare av kata, men hadde mye fokus på detaljer i bevegelsene. For å bedre forstå teknikkene ble de gjennomført med applikasjoner mot partner og motstandere.

Internasjonal kumiteinspirasjon

Kumitetreningen ble ledet av velmeritterte tyske gjesteinstruktører. Noah Bitsch, Jana Bitsch og Jonathan Horne har alle imponerende medaljestatistikker i bagasjen, og fikk nå bryne seg på en gjeng lærevillige nordmenn. Totalt var 113 påmeldt kumitedelen av kick off’et. Til tross for stor deltakelse hadde de tyske gjestene fokus på hands on-veiledning hos utøverne og fikk overbrakt sin kunnskap og erfaring til de norske konkurranseutøverne.

For de noe yngre utøverne i kumite ble det arrangert egne økter med landslagstrenere Wayne Otto og Morten Alstadsæther. Det manglet ikke på engasjement hos utøverne i alderen 11-13 år som ønsker å satse på konkurranse. Det er ingen tvil om at disse blir Norges fremtid innen karate.

Østlandscup i Bjølsenhallen

Lørdag ble også Østlandscup i karate avholdt i Bjølsenhallen. På den måten ble stevnet en del av årets kick off for konkurranseutøverne i karate, der de fikk tatt i bruk de nyervervede kunnskapene fra treningen tidligere på dagen. Med totalt 197 deltakere ble stevnet gjennomført etter planen, og mye idrettsglede fikk sitt utspring på mattene.

Stinn brakke da reglement og landslagsinformasjon ble gjennomgått fredag kveld.

 

Hands on veiledning fra meriterte tyske instruktører skapte gode økter for deltakerne.

 

Sophie Wachter instruerer karautøverne under kick off i Bjølsenhallen.

 

Utøverne i alderen 11-13 år, Norges karatefremtid, trenes av Morten Alstadsæther.

Dommer Kjell Jacobsen ønsker å rekruttere flere til dommergjerningen.

 

Totalt deltok 142 utøvere på åpen kick off karatesamling i Oslo 3.-5.feburar.

 

De tyske instruktørene fikk oppleve et snøfylt Oslo. Her sammen med NKFs Raik Tietze og Stavangerutøvere Bettina Alstadsæther og Lotte Andersen.

 

Tusen takk til alle instruktører, trenere, deltakere og dommere som bidro under denne flotte helgen i Oslo.