Tøff motstand i universitets-VM

Publisert 19.07.2018

Trekningsendringer gjorde det tøft for Christian Haagensen under universitets-VM i Japan denne uken. 

Haagensen deltok i individuell kata senior under VM for studenter i Kobe, som eneste nordmann i mesterskapet. Totalt deltok utøvere fra 33 nasjoner. Selv med lang oppkjøring fikk nordmannen det tøft da det ble trekningsendringer rett før start.

– Jeg hadde forberedt meg taktisk og mentalt på at jeg skulle møte Lukas Grimm fra Tyskland og Sorey Morassi fra Frankrike i neste runde, men på grunn av en feil ble det foretatt en ny trekning rett før start, sier Christian Haagensen.

Skyhøyt nivå

Patrick Marques fra Luxemburg ble Haagensens første motstander, som endte i norsk seier. I neste runde ventet Sergio Galan Lopez fra Spania som er ranket som nummer 12 i verden. Lopez vant og Norge håpet på rekvalifisering. Dessverre tapte Lopez overraskende mot Abolfazl Shahrjerdi fra Iran i neste kamp. Iraneren kjempet seg helt til finalen hvor han skal møte Yuhei Horiba fra Japan på lørdag.

Sergio Galan Lopez møter en italiener i den ene bronsefinalen, mens Taiwan og Tyrkia møtes i den andre bronsefinalen. Begge bronsefinalene går på lørdag, og Haagensen skal være tilskuer.

Sportssjef Dag Jacobsen var tilstede under verdensmesterskapet og synes den norske utøveren var uheldig

– Det var utrolig synd at det ble ny trekning rett før konkurransen, for jeg vet at Christian hadde lagt ned mye tid og krefter i forberedelsene til mesterskapet, sier Jacobsen.

Siste gang

For Haagensen ble dette siste deltakelse i universitets-VM, da han nå er ferdigutdannet kiropraktor. Men karatekarrieren er ikke over for 24-åringen som representerer Sakura Karateklubb i Oslo.

Før avreise til Japan ble Christian Haagensen intervjuet av NRK radio. Klippet er tilgjengelig på nett.

Norge var en av 33 nasjoner som hadde deltakere med i VM for universiteter i Japan.