Til Moskva for å slåss om OL-poeng

Publisert 02.10.2019
Redigert 04.10.2019

Denne helgen arrangeres årets sjette Premier League-stevne i Moskva. Fire norske karate-utøvere tar turen til Russland for å kjempe om viktige ranking-poeng frem mot neste års OL.

Karate arrangerer syv Premier League-konkurranser årlig, og stevnene er kun åpne for de 64 beste i verden innenfor hver vektklasse. Antall påmeldinger til de viktigste karate-stevnene de siste årene vitner om at OL-drømmen er stor for utøvere over hele verden; denne gangen deltar nærmere 700 utøvere fra 85 land.

Den norske troppen i Moskva:

  • Bettina Alstadsæther (-61 kg)
  • Adrian Lopez Salas (-84 kg)
  • Andrine Farnes Hilton (-68 kg)
  • Ismail Bellemkhannate (+84 kg)

– Norge har kun fem utøvere med høy nok ranking til å delta i Premier League-stevner, og fire av disse deltar på dette stevnet. Adrian, Andrine og Ismail er alle en del av fulltidslandslaget, mens Bettina Alstadsæter satser utenfor landslaget, forteller Dag Jacobsen, Sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Fersk landslagsutøver deltar

Adrian Lopez Salas (19) ble en del av det norske fulltidslandslaget denne høsten, og ser frem til sitt andre Premier League-stevne som fulltidsutøver.

– Adrian har hatt et svært godt år, blant annet med femte-plass i årets EM, hans første senior-mesterskap, og blir en spennende utøver å følge fremover, forteller Jacobsen.

Se intervju med Salas her:  

 

Følg stevnet LIVE

Du kan se stevnet i Moskva LIVE – alt av informasjon om stevnet, inkludert streaming, finner du på det internasjonale karateforbundets nettsider.

Vi ønsker alle utøvere lykke til i Moskva denne helgen!