Til Canada for å nå Premier League

Publisert 21.06.2019

Denne helgen reiser Gitte Brunstad og Irene Galtung til Montreal i Canada for å delta i Serie A-stevne i karate. 740 utøvere fra 79 nasjoner i stevnet. Brunstad er på vei tilbake etter fjorårets korsbåndskade, og helgens konkurranse kan bidra til rankingpoeng og fremtidig Premier League-deltakelse.

Gitte Brunstad, som representerer Mizuchi Karateklubb, er en av få utøvere som har tatt medaljer i internasjonale mesterskap både som junior- og senior-utøver: Gitte vant VM-sølv som senior i 2014 og bronse som junior i 2009. – I tillegg til Gitte er det kun Morten Alstadsæther og Stein Rønning som har klart å ta VM-medaljer som både junior- og seniorutøver, forteller Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Mangler kun et fåtalls poeng

Gitte Brunstad skal konkurrere i klassen kvinner – 68 kilo, mens Irene Galtung skal konkurrere i kata-klassen.

For å kunne å melde seg på Premier League-stevner må man være ranket blant de 100 beste, og det er kun de 64 beste som er garantert deltakelse. Gitte mangler nå bare noen få poeng for å komme tilbake blant de 100 høyest rankede, og dermed kunne melde seg på det neste Premier League-stevnet, som arrangeres i Tokyo i september, forklarer Jacobsen.

Fokus på arbeidsoppgaver

Brunstad selv håper på plassering i Montreal, men har først og fremst fokus på god gjennomføring av arbeidsoppgaver.

– Det viktigste er å ha riktig holdning og gjennomføre arbeidsoppgavene fullt og helt – det er når jeg ikke tenker på resultatene at jeg får best resultater. Inn mot stevnet har jeg kjørt en del matchtrening for å simulere ekte kamper. Det er under et år siden jeg begynt å konkurrere etter at jeg røyk korsbåndet, og jeg merker fortsatt at jeg preges av å være borte fra konkurransematta over tid. Så jeg jobber med å bli trygg og selvsikker på matta igjen, forklarer Brunstad.

Basistrening i etterkant

I etterkant av stevnet planlegger Brunstad en kombinasjon av ferie og basistrening.

–  I sommer er det trening og noen jobboppdrag på planen. Feriemessig blir det mest «staycation» i Oslo, men jeg skal også til Skien for å besøke familie. Treningsmessig skal jeg vektlegge mer basistrening etter stevnet i Canada for å danne et grunnlag inn mot høsten.

Mer informasjon om Serie A-stevnene finner du på World Karate Federations nettsider.