Storslagen karate-samling i Sarpsborg

Publisert 04.08.2017

4. til 6. august arrangerer Sarpsborg Karateklubb samling i Sarpsborghallen. På samlingen deltar egne utøvere, samt besøkende fra andre norske og svenske klubber.

Stanislav Horuna (t.h. med rødt belte) sparker en flott mawashigeri.

Interessen for samlingen er ikke overraskende – klubben har nemlig hentet inn Stanislav Horuna fra Ukraina som hovedtrener og motivator på samlingen. Horuna er en av stjernene blant dagens karate-utøvere, med medaljer fra både VM og EM. Horuna er fortsatt svært aktiv som kumite-utøver, og vant senest sist uke den viktige turneringen World Games 2017.

– Leiren er først og fremst for videregående med erfaring på internasjonalt nivå. Vi har invitert de beste utøverne i Norge, og over 50 har meldt seg på. I begynnelsen var tanken å sette et tak på 30 deltakere, men når vi fikk forespørsler om å delta også fra utlandet valgte vi heller å leie større lokaler, forteller Juan Guillermo Lopez Salas, hovedtrener ved Sarpsborg Karateklubb.

Satser på de unge  

Sarpsborg Karateklubb er tydelige i sitt ønske om å satse på de unge. – Vi satser aktivt på våre unge kumite-utøvere. Som følge av dette har klubben det største antall deltakere når Norge sender sin tropp til junior-, kadett- og U-21-VM i oktober. I tillegg ble vi beste klubb i karate-NM tidligere i år, sier  Salas.

Klubben har også nylig skaffet egne lokaler i tilknytning til et av byens treningssentre. Her disponerer de 150 kvadratmeter med mattelagt gulv og alle treningssenterets fasiliteter.

– Dette lokalet har betydd mye for utviklingen av klubbens utøvere det siste året. Som en del av den langsiktige planen for å videreutvikle yngre kumite-utøvere henter vi nå med jevne mellomrom inn kjente instruktører som kan bidra både til å supplere klubbens interne trenerteam, samt øke motivasjonen hos de unge utøverne.

Landslagsutøver deltar

Med over 50 deltakere påmeldt samlingen sikres en god treningsgruppe og mye sosial aktivitet for en ellers relativt liten treningsgruppe. Klubben er også ekstra stolte over at en av landslagsutøverne tar turen til Sarpsborg denne helgen.

– Landslagsutøver Gitte Helene Brunstad kommer også til å delta på samlingen, noe som selvfølgelig er ekstra gledelig. Vi ser frem til helgen, og planlegger allerede ny samling med den svært anerkjente strategen og instruktøren Antonio Seba i november, avslutter Salas.

Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund, understreker viktigheten av denne typen samlinger for å få frem karateutøvere helt i verdenstoppen.

– Det er viktig at man fokuserer på kvalitet i treningen og sparring med de aller beste i verden. Samlinger av denne typen gjør nettopp dette, sier Jacobsen.