Sterk norsk innsats i Tallinn

Publisert 09.04.2017

Norge andre beste nasjon

I går gikk det nordiske mesterskapet i karate av stabelen i Tallinn, Estland. Hele 263 utøvere fra 8 forskjellige nasjoner deltok i mesterskapet. Det norske laget bestående av 31 kata- og kumiteutøvere gjorde en strålende innsats og endte på andreplass sammenlagt, delt med Sverige.

Kvinnene viste vei

Særlig de norske kvinnene tok for seg i Tallinn. Kvinnene tok gull i lagkamp, og stakk i tillegg av med gull i følgende klasser:

  • Annika Sælid – Kadett kvinner +54kg
  • Maria Vedø Ribord – Kadett kvinner kata
  • Emma Amalie Pedersen – Junior kvinner -48kg
  • Ronja Ek – Junior kvinner -53kg

I kata team herrer var det norske laget det eneste påmeldte, og vant dermed denne klassen.

Totalt ble resultatet dermed 22 medaljer totalt – 6 gull 7 sølv og 9 bronse. Fullstendig resultatliste finner du her.

Fornøyd trener

Landslagstrener Wayne Otto sier seg godt fornøyd både med innsatsen og arrangementet:

– Jeg synes arrangementet i år var veldig godt organisert. Jeg er også svært fornøyd med at vi deltok med et solid antall utøvere, og nok engang leverte gode resultater. Det å ende på andreplass sammenlagt, og det å forsvare lagtittelen på kvinnesiden var definitivt høydepunktene for min del.

Otto presiserer at målet selvfølgelig er å ende opp som beste nasjon. – Der er vi ikke enda – men vi kommer dit, lover han.

Debutanter som leverer

To av årets norske debutanter i nordisk mesterskap, Julian Halsøy og Ingeborg Othilie Pedersen, sa seg vel fornøyde med gjennomføringen.

– Jeg synes det var veldig gøy å delta, selv om jeg er litt misfornøyd med den første kampen min. Men totalopplevelsen av helgen er veldig bra. Det er godt samhold i gruppen, og det er gøy å konkurrere sammen som et lag. Det er en fin gjeng å reise sammen med, påpeker Halsøy, som tok delt bronse med Ramzan Ismailov i sin klasse, junior -61kg.

Pedersen, som deltok i kadett +54kg-klassen, møtte på sin side klubbvenninnen Annika Sælid i finalen. – Jeg presterte litt bedre enn det jeg forventet. Vi har trent mye sammen, og møtt hverandre mange ganger i treningskamper. Jeg trodde jeg kunne vinne over henne i finalen. Selv om jeg tapte finalen er jeg kjempefornøyd med min prestasjon og sølvmedaljen, siden jeg er førsteårs-kadett.

Pedersen fremhever også den gode stemningen i laget når konkurransen skal oppsummeres.

– Det er et godt miljø og en god gjeng å reise og konkurrere sammen med. Jeg får et adrenalinkick når alle på det norske laget står og heier på meg.

Dobbelt norsk ble det også i jentenes katakonkurranse for kadetter. Her tok Maria Vedø Riborg gullet, og Noura Løken Gheziel ble sølvvinner.

Vi gratulerer alle norske deltakere, trener og støtteapparat med strålende innsats!