Viktig utnevnelse med påvirkning i WKF

Publisert 24.11.2016
Redigert 09.07.2018

Under VM i Linz i november ble Robert Hamara fra Sakura KK utnevnt til sekretær for dommerkomiteen i WKF.

Oppgaven er svært viktig og kan sammenliknes med en nestlederjobb. Første oppgave for Robert blir å være hoveddommer under Paris Open siste helg i januar. Han kommer til å være tett på der beslutningene blir tatt, og systemer som vil bli brukt i WKF vil lett kunne bli overført til norske og nordiske forhold. Allerede under work shop/Kick off for landslaget i februar vil Robert kunne fortelle hvordan de nye regelendringene innenfor WKF vil kunne påvirke matchene.

Robert Hamara, som til daglig arbeider på forbundskontoret som sportskonsulent, er fra før av medlem i den europeiske dommerkomiteen (EKF). Den viktige utnevnelsen viser at Robert har stor tillit i karateverden, som kommer av hardt, systematisk og iherdig arbeid over flere år.

Nordiske dommere har ellers utmerket seg ved at Javier Escalante fra Sverige er utpekt til å lede dommerkomiteen i WKF. Pirko Heinonen fra Finland er medlem. Dommerkomiteen gratulerer så mye med utnevnelsene, som vil kunne bety mye også for Norge og de nordiske landene.

Offisiell liste over WKF Referee Commission

kk