Rekordstort karatestevne i Paris

Publisert 30.01.2017

Tøft nivå for de norske utøverne i Paris, det ble ingen medaljekamp.

Alle de norske utøverne fikk hard konkurranse i kjempestevnet Paris Open denne helgen. Av nordmennene var det kun Andrine Hilton som kjempet seg til kamp nummer to, de andre måtte se seg slått i første innledende kamp. Det er ingen tvil om at det internasjonale nivået er skyhøyt, og med økt deltakelse fra hele verden var Premier League-arrangementet rekordstort.

I tillegg til ny rekord i antall deltakere ble det også innført nytt reglement i Paris denne helgen. Blant de 185 internasjonale dommerne på stevnet var det tre nordmenn, og i ledelsen, vår egen Robert Hamara som fikk en ekstra utfordring ved å passe på at nytt reglement ble overholdt.

Husk å følge våre landslagsutøvere på Instagram @tommyka96, @gittehbr, @ismailbellem og @andrinehilton

En av utøverne på fulltidslandslaget fikk ikke deltatt i årets Paris Open på grunn av opptreningsperiode etter skade. Gitte Brunstad lover heldigvis å komme sterkere tilbake om ikke lenge

___________________________________________________
Denne helgen skal norske karateutøvere i aksjon i Paris hvor et rekordstort Premier League-stevne skal avholdes. 

Nordmennene får motstand fra hele verden når World Karate Federation denne helgen samler 1300 utøvere fra 78 nasjoner til poengjakt i Frankrike. Den stadig økte deltakelsen i internasjonale karatekonkurranser skyldes at karate har kjempet seg vei inn i OL-arrangementene de kommende årene. Både i Buenos Aires 2018 under ungdoms-OL og i Tokyo-OL i 2020 er karate på programmet. Dette gir en unik mulighet og et stort ønske om OL-deltakelse for karateutøvere i hele verden.

Premier League i Paris denne helgen er en stor mulighet til å sanke rankingpoeng, og til å få topp internasjonal motstand på matta. Det internasjonale karateforbundet har også jobbet hardt for å optimalisere konkurransene, med egne finaledager der det blir gjort ekstra stas på deltakerne. Dette har også bidratt til den økte deltakelsen.

Norges Kampsportforbund satser også stort på karate frem mot de olympiske leker om tre år. Det er startet opp fulltidslandslag i karate, som trener målrettet mot toppen. Til å trene dem er Wayne Otto, verdens mestvinnende karateutøver, hentet inn fra Storbritannia.

Det sendes live fra stevnet.

Dommere med stort ansvar

Sammen med de norske utøverne reiser tre norske dommere til Paris, hvor de skal bidra med dømming av kamper på toppnivå. Erik Støen, Kjell Jacobsen og Robert Hamara skal i ilden under det rekordstore arrangementet. På dommersiden blir det prestisjefylte stevnet en milepæl ettersom Robert Hamara er pekt ut av det franske forbundet og World Karate Federation til å være hoveddommer med ansvar for alle stevnets dommere. En svært viktig oppgave som innebærer å lede 185 erfarne toppdommere fra hele verden, og samtidig sørge for at nytt regelverk følges.

Hamara innehar også en viktig rolle som sekretær for WKFs dommerkomite, som er en særstilling i internasjonal karate. Det er all grunn til å være stolt av jobben våre norske dommere gjør der ute.

Internasjonale dommere Kjell Jacobsen (t.v), Erik Støen og hoveddommer Robert Hamara (t.h.) sørger for at reglene overholdes i Paris.

 

Norske deltakere i Paris Premier League:

Bettina Alstadsæther, Stavanger karate klubb, kvinner – 55 kg

Andrine Hilton, Tiger karate klubb kvinner -68 kg

Lotte Andersen Ørbaæk, Stavanger karate klubb +68 kg

Tommy Kamhaug, Sarpsborg karate klubb -67 kg

Ismail Bellemkhannate, Mizuchi karate klubb, + 84 kg

Christian Haagensen fra Sakura karateklubb skal delta i katakonkurranse.

 

Dommere:

Robert Hamara, hoveddommer

Erik Støen

Kjell Jacobsen