Regional karate-satsing: Optimale utviklingsmuligheter

Publisert 23.08.2017

Uttak til rekrutteringslaget er klart

Det vises til tidligere publiserte nettsak angående den nye regionale karatesatsningen.

Det nye rekrutteringslaget er nå tatt ut, og aktuelle utøvere for laget er kontaktet. Utøverne er Annika Sælid, Henrik Rydstrøm, Nora Handelsby og Adrian Lopez.

Optimale utviklingsmuligheter for flest mulig

Norges Kampsportforbund understreker at målsettingen for den nye organiseringen er at utøvere på alle nivåer skal få best mulig tilbud, og anledning til å realisere sitt potensiale.

– Det er svært viktig for oss at utøvere som ikke er tatt ut til rekrutteringslaget også skal kunne satse videre. Målet er å utvikle utøvere slik at disse på sikt kan bli en del av rekrutteringslaget eller landslaget, sier Raik Tietze.

Tietze understreker at hensikten med å legge ned landslagsstammen og heller satse regionalt er å kombinere optimale utviklingsmuligheter for flest mulig utøvere med en nødvendig og spisset satsing på landslaget.

– Nå har vi et strømlinjeformet opplegg hvor utøverne trener i klubb og deretter på videre nivå i region. Kommer de opp på et internasjonalt nivå hvor de regelmessig presterer bra mot de beste kan de blir kalt inn til rekutteringslaget, som igjen skal supplere og videreutviklet landslaget, sier Tietze.