Påmelding til landslagsuttak i karate 2022

Publisert 25.01.2022

Landslagsledelsen i karate minner om den forestående uttakssamlingen som arrangeres på kampsportforbundets landslagssenter ved Skullerud i Oslo helgen 4.-6. februar.

På tross av den internasjonale suspensjonen ser man at det kan være mulig for norske utøvere å delta under nøytralt flagg i offisielle mesterskap. Derfor gjennomføres årets planlagte landslagsaktiviteter som avtalt. Vi referer her til denne saken:

* Norges Kampsportforbund har karateutøvere som er på vei til å konkurrere allerede denne helgen, og vår forståelse er at situasjonen ikke vil få noen umiddelbare konsekvenser for disse eller andre utøvere. Norske utøvere vil kunne konkurrere på åpne stevner, Serie-A, Premier League og Youth League som normalt. I forbindelse med EM og VM vil utøvere eventuelt måtte konkurrere under nøytralt flagg.  

* Per i dag planlegger man fortsatt å avholde uttakssamling for landslag og utviklingsgruppe i karate 4.-6. februar. Man vil selvfølgelig informere fortløpende vedrørende situasjonen rundt landslagssatsingen.

Fulltidslandslaget nedlagt fra og med 1. januar

Det profesjonaliserte fulltidslandslaget i karate som har vært driftet siden 2016 utgikk fra og med 2022 grunnet frafall av ressurser -både i form av støtte og penger nå som karate ikke lenger er en del av OL-programmet.

Vi viser til sak som beskriver kampsportforbundets nye landslagsstruktur for karate.

Første uttakssamling i februar

Som det fremgår av presentasjonen over, er landslagstrener ansvarlig for å ta ut utøvere til både landslag og utviklingsgruppe 2 ganger årlig.

Den første uttakssamlingen for begge grupper/lag gjennomføres ved landslagsanlegget på Skullerud 4.-6. februar. Påmelding gjøres via denne påmeldingslenken innen 1. februar.

Det er en forutsetning at alle som melder seg på gjør seg godt kjent med informasjonen i ovennevnte presentasjon, og er innforstått med kravene som stiller for deltakelse i gruppene.  

På denne uttakssamlingen vil det også avholdes informasjonsmøte, slik at utøvere, trenere og foresatt kan stille eventuelle spørsmål de måtte ha rundt det nye opplegget. Egen informasjon med nøyaktig tid og sted for informasjonsmøtet, samt skjema for å sende inn spørsmål i forkant, vil publiseres på et senere tidspunkt.