På vei mot Tokyo 2020

Publisert 22.11.2018

Karatelandslagets Andrine Hilton fikk bære den eksklusive Fukuoka-kimonoen under kulturdag i forbindelse med at den japanske byen Fukuoka blir sted for pre-camp før OL. 

Japans ambassade og Norges Kampsportforbund arrangerte i går kulturdag på Nasjonalgalleriet. Anledningen var Olympiatoppens valg av byen Fukuoka som sted for den norske OL-troppens pre-camp før Tokyo 2020.

Andrine Hilton i Fukuoka-kimonoen. Foto: Eivor Eriksen

Som et symbol på vennskapet mellom Norge og Japan er det blitt produsert en eksklusiv kimono med norske motiver tegnet av japanske skolebarn. Denne unike kimonoen ble vist frem av karatelandslagets Andrine Hilton.

Hilton demonstrerte også karate på høyt nivå, og med seg hadde hun den ferske gullvinneren fra ungdoms-OL, Annika Sælid.

I tillegg fikk de oppmøtte overvære Norgespremiere på OL-dansen «Tokyo Gorin Ondo» fremført av den japanse ambassadens administrasjon, det ble informert om Fukuoka og Tokyo og lokal mat og snacks kunne prøves.

Sammen mot Tokyo

Den japanske ambassadøren ønsker velkommen til Japan i 2020. Foto: Eivor Eriksen

I høst kvalifiserte en utøver i taekwondo og en utøver i karate seg til ungdoms-OL i Argentina. På karatesiden ble det OL-gull. Målet er gull til norske utøvere også under OL i Tokyo 2020.

Den japanske ambassadøren kan fortelle at hans favoritt-kampsport er karate og at det er en glede at idretten nå er på OL-programmet.  Ambassadøren ønsket de norske utøverne og landslagstrener Wayne Otto velkommen til Tokyo i 2020.

Andrine Hilton og den japanske ambassadøren intervjues:

På vår Facebookside kan du se bilder fra arrangementet: