OL-kvalifisering for karate i Umag

Publisert 27.06.2018
Redigert 28.06.2018

Til helgen er det karatestevne i Umag, Kroatia. Dette er et kvalifiseringsstevne for ungdoms-OL som avholdes i Buenos Aires i oktober, og tre norske utøvere deltar.

 

Nora Handelsby, Annika Sælid og Henrik Rydstrøm reiser til Umag for å prøve å kvalifisere seg. Alle tre utøverne kommer fra Sarpsborg. Nora og Henrik trener i Sarpsborg karateklubb mens Anniken trener i Sentrum karateklubb.

Alle tre har levert gode resultater på karatematten i flere sesonger. Nora Handelsby tok blant annet sølv i sin klasse under VM på Tenerife i fjor høst. Annika Sælid vant Youth Cup i Kroatia i fjor sommer.

Kvalifisering

Det finnes to måter å kvalifisere seg på. Enten via rankingpoeng, eller ved å komme til finalen i kvalifiseringsstevnet som er nå i Umag 29. og 30. juni. Dersom utøverne ikke kvalifiserer på lørdag, får de muligheten igjen på søndag.

Utøverne som skal delta i OL-kvaliken er utøvere som er på rekrutteringslaget og som ønsker å satse mot en plass på landslaget. De har prestert godt i diverse evalueringsstevner som Eurocup og lignende.

– Jeg er utrolig imponert over den jobben som blir gjort på karate i Sarpsborg, vi har ikke bare én klubb i Sarpsborg, men vi har to klubber hvor de utvikler utøvere som jobber mot verdenstoppen. For å forsterke utviklingsarbeidet har vi inngått et tett og godt samarbeid med Olympiatoppens regionale kompetansesenter i Østfold og vi har et tett samarbeid med videregående skoler i fylket. Målet for stevnet i Umag er å kvalifisere karateutøvere til Ungdoms-OL. Det blir et spennende stevne, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Vi ønsker utøverne lykke til!