Nyttårshilsen fra karate-seksjonen

Publisert 12.01.2021

Treningshverdagen er blitt annerledes som følge av COVID-19, og vi i karateseksjonsstyret ønsker å sende en varm nyttårshilsen til alle medlemmer. Om du er nybegynner, gradert eller toppidrettsutøver, trener og/eller frivillig – vi bryr oss om deg.

Forhåpentligvis vil 2021 bli et bedre år enn 2020 var for mange. Når man har god helse gjennom trening og sunt kosthold – ikke for mye og ikke for lite – blir det meste lettere å takle. Trening er ferskvare, og derfor er det viktig å bruke dagene godt. Selv om din dojo er periodevis stengt som følge av nasjonale eller lokale smittevernstiltak, og ikke alle klubber har mulighet for digital undervisning, så kan du øve på det du allerede har lært. Bruce Lee trente en annen type kampsport, og sa noe veldig klokt som også gjelder karate, “I fear not the man who has practiced 10,000 kicks once, but I fear the man who has practiced one kick 10,000 times.”

Tilgjengelig undervisningsmateriale på nett

Mye undervisningsmateriale er også å finne på nett både for stilarter og generelt. Tips til øvelser og fagstoff for blant annet basistrening, idrettsernæring, idrettspsykologi, treningsplanlegging med mer kan du blant annet finne på Olympiatoppens nettsider.

Hvis du har noen personlige mål du ønsker å oppnå i løpet av og ved utgangen av 2021, kan det være greit å skrive dem ned i dag. La målene være realistiske. Ett år fra nå vil du kunne enten mer eller det samme som nå. Hva vil du oppnå? Hva kan du gjøre for å nå dine mål? Kan det være du har en trener eller andre som kan hjelpe deg, så snakk med dem. Hvis du starter i dag, har du bedre tid til å lykkes. Lykke til!

Alle beste ønsker til deg og dine om et fantastisk 2021!

På vegne av seksjonsstyret for karate,

Leder og nestleder

Jannikke Berger // Arild Kolstad